Logan Vanhuys 9e in de Marathon Swim World Series in Canada

Sport | Logan Vanhuys is gisteren negende geworden in de Marathon Swim World Series, de derde manche van de Wereldbeker openwaterzwemmen. De derde manche ging door in Lac-Mégantic in Canada. De overwinning ging naar de Italiaan Domenico Acerenza.

Door Belga

Deel dit nieuws

Huidig Europees kampioen Acerenza won in 1u50:50.83 en versloeg daarmee de Australiër Nicholas Sloman met 85 honderdsten. De Hongaar David Betlehem werd derde op 1.17. De 25-jarige Vanhuys kwam 28 seconden na de winnaar binnen. Dit is het beste resultaat van onze landgenoot dit seizoen, nadat hij 16e werd tijdens de eerste wedstrijd in Setubal en 17e eindigde na de manche in Parijs. Vorige week werd Vanhuys 14e op het Europees kampioenschap 10 kilometer in Parijs.

Door zijn vierde plaats in de wedstrijd gaat de Hongaar Kristof Rasovszky aan de leiding in het algemeen klassement met 1.850 punten, 250 meer dan Gregorio Paltrinieri (1.600). De Italiaan won de eerste twee manches, maar was gisteren afwezig. Vanhuys staat tiende met 590 punten.

Bij de vrouwen won de Nederlandse Sharon van Rouwendaal (2u01:09.70) de sprint om de overwinning van de Italiaanse Ginevra Taddeucci (+0.34) en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha (+1.30). Van Rouwendaal en Cunha staan op gelijke hoogte als eerste in de ranking met 2.200 punten.

De vierde van vijf manches vindt plaats op 9 oktober in Fajardo in Puerto Rico.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top