Binnenkort op uw scherm: Ella Leyers, spraakwaterval met veel humor

Films | Vanaf maandag 29 augustus maakt Ella Leyers het mooie weer in 'De Ideale Wereld' op Canvas en op VRT MAX, de reïncarnatie van VRT NU die op dezelfde dag het levenslicht zal zien. Proximus Pickx neemt Leyers kort onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het persbericht van de VRT klinkt het resoluut: Canvas kiest voor een dubbele portie onvervalste lef. Leyers zal ons elke maandag tot donderdag "kundig door de brandende en minder brandende actualiteit loodsen". We kijken iets verder dan de perstekst en doken daarom in onze diepe persarchieven naar wat collega's en La Leyers over zichzelf zeggen.

Spraakwaterval?

Om een programma als 'De Ideale Wereld' in goede banen te leiden, moet je uit het juiste hout gesneden zijn. En goed kunnen praten, dat vooral. Als we collega's van 'De Ideale Wereld' mogen geloven, lukt dat haar heel goed. Maar toch kan ze soms een moeilijk moment hebben, geeft ze ruiterlijk toe. Zo moest ze onlangs een opdracht afwerken waarbij ze interviews afnam op de rode loper van 'De Gouden Schoen'. Ze had er zin in, zei Leyers kort geleden in Humo. "Een beetje mensen kijken, wat humor en relativerende chitchat: dat wordt leuk, dacht ik vooraf. Maar op het moment zelf voelde ik het niet... en stond ik enkele keren met mijn mond vol tanden."

Humor?

Het was even wennen voor kijkend Vlaanderen toen bekend raakte dat hun favoriete knuffelnederlander Jan Jaap Van der Wal eind augustus de fakkel zou doorgeven aan Ella Leyers. Er waren twijfels of ze het tempo van vier afleveringen per week kon bijhouden. Er waren ook twijfels over haar gevoel voor humor. In De Morgen verklaarde komiek Xander De Rycke dat hij de keuze voor Leyers begrijpt, maar dat hij "wel wat voorbehoud maakt over haar talent voor humor". Lukas Lelie, een collega van de redactie van 'De Ideale Wereld', nam de verdediging voor haar op. "We hoeven Ella niet te leren om grappig te worden, want dat is ze al", vertelt hij in De Morgen. "Ik heb de voorbije twee jaar op de set heel vaak gezien hoe de hele ploeg dubbel lag na een van haar opmerkingen."

Bekijk ‘De Ideale Wereld’ vanaf maandag om 22u15 op Canvas, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top