Hoe de ballenjongen die in 2013 een trap kreeg van Eden Hazard multimiljonair werd

Voetbal | Charlie Morgan, ooit een balorige ballenjongen van Swansea, is anno 2022 een van de rijkste persoonlijkheden van Engeland. Een reconstructie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 2013. Eden Hazard is op de top van zijn kunnen bij Chelsea. Maar in een Engelse bekerwedstrijd tegen Swansea zitten The Blues in de problemen. Aan het eind van de wedstrijd vangt de 17-jarige ballenjongen Charlie Morgan de bal op de rand van het veld, achter het doel van zijn team. Hij gaat over het leer liggen, duidelijk om tijd te winnen voor zijn team. De gefrustreerde Hazard probeert hem de bal te ontfutselen, maar de jongen geeft geen krimp. De Rode Duivel deelt een trap uit in zijn maag (hij mikte op de bal), waarna Morgan de bal eindelijk loslaat.

Na dit incident wordt de wedstrijd hervat, of toch bijna. De scheidsrechter gaf Hazard een rode kaart, waarna de smaakmaker mocht gaan douchen. De jonge Charlie Morgan liep schijnbaar gehavend van het veld. Het incident ging de wereld rond, de vastberadenheid van Morgan werd zowel geprezen als gehaat.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 0-0, Swansea ging door naar de finale van de League Cup dankzij een 2-0-overwinning in de heenmatch.

Winstgevend bedrijf

Door het incident is de kleine Charlie Morgan wereldberoemd geworden. Volgens de Sunday Times’ Rich List 2022 is Morgan vandaag één van de rijkste mensen van het Verenigd Koninkrijk.

Charlie Morgan, zoon van Martin Morgan (eigenaar van het Morgan Hotel), is nu 26 en net als zijn vader heeft hij zich op de zakenwereld gestort. In 2016 lanceerde hij zijn eigen merk wodka, ‘Au Vodka’. De onderneming was succesvol, want hij heeft nu een geschat fortuin van 40 miljoen pond (47 miljoen euro). Verschillende voetbalsterren, zoals Ronaldinho, hebben de producten van Charlie gepromoot. Het merk wordt nu verdeeld in 40 landen over de hele wereld.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Au Vodka (@auvodka)


“Voor mij was een van de hoofddoelen bij het creëren van 'Au Vodka' niet alleen bekend te staan als 'die ballenjongen uit Swansea', maar om mensen te laten zien dat die ballenjongen iets heel bijzonders heeft verwezenlijkt”, vertelde Charlie Morgan aan The Daily Mail.


Bekijk Eden Hazard dit seizoen met Real Madrid in La Liga (op Eleven Sports) en in de Champions League. De meest prestigieuze competitie van Europa is integraal te zien op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top