Zoveel meer dan Brienne uit ‘Game Of Thrones’: vijf weetjes over Gwendoline Christie

Series | Gwendoline Christie is binnenkort te zien in ‘Wednesday’, een komische horrorserie op Netflix gebaseerd op het personage Wednesday Addams uit ‘The Addams Family’. Regisseur is niemand minder dan Tim Burton. De reeks zal een heel ander facet van Christie tonen, die vooral bekend is als de stoere ridder Brienne uit ‘Game Of Thrones’. Proximus Pickx lijst vijf weetjes op over de Britse actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brienne of Tarth, die in seizoen 2 als nevenpersonage in ‘Game Of Thrones’ werd geïntroduceerd, groeide in de loop der tijd uit tot een van de publiekslievelingen van de serie. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan het schrijfwerk van romanschrijver George RR Martin en showrunners David Benioff en DB Weiss, maar misschien nog wel meer aan de vrouw die Brienne belichaamde.

Modefenomeen

Gwendoline Christie, geboren en getogen in Zuid-Engeland, kende haar grote doorbraak met ‘Game of Thrones’. Sinds de blockbusterreeks heeft de actrice in twee andere franchises gespeeld: ‘Star Wars’ en ‘The Hunger Games’ - en is ze een fenomeen in de modewereld geworden.

Ze vormt al bijna tien jaar een koppel met Giles Deacon, een beroemd modeontwerper. Deacon heeft al eerder verklaard dat zijn werk bestemd is voor sterke vrouwen; dames die niet bang zijn om zich te onderscheiden van de massa en anders te zijn. Niet onlogisch dat hij zich aangetrokken voelt tot een vrouw als Christie.

Hoewel haar androgyne uiterlijk het haar vaak moeilijk maakte om werk te vinden in de acteerwereld, maakte het haar wel makkelijker om werk te vinden in een andere industrie: het modellenwerk. Christie poseerde voor een collectie genaamd Bunny, toen haar unieke uiterlijk de aandacht had getrokken van een opkomende fotograaf. De collectie bestaat uit een reeks foto's die de nadruk leggen op haar lange en sterke gestalte, en de meeste van de portretten zijn naakt.

De actrice verklaarde achteraf dat ze verbaasd was dat ze de moed had gevonden om zich op zo'n kwetsbare manier te laten zien, omdat ze vroeger zo verlegen en ongemakkelijk was over haar lichaam.

Ze wilde professioneel danseres of turnster worden

Acteren was niet Christies eerste liefde: als kind "leefde en ademde" ze dansen, ze leerde ballet en tap vanaf de leeftijd van 7 jaar, maar moest naar verluidt de handdoek in de ring gooien vanwege haar lengte en een blessure aan de ruggengraat. Christie trainde ook in ritmische gymnastiek en was op weg naar een carrière als professioneel turnster voordat ze de acteermicrobe te pakken kreeg. Aanvankelijk kreeg ze te horen dat ze het nooit zou maken als actrice omwille van haar androgyne uiterlijk, maar ze bewees haar critici intussen ruimschoots ongelijk.

Een collega die Christie inspireerde om verder te blijven gaan, was haar idool Tilda Swinton. Ze spiegelde zich aan de succesvolle actrice met het opvallende uiterlijk en dacht: als zij het kan, waarom ik dan niet?

Lastigste uitdaging voor ‘Game Of Thrones’

Christie had al de lengte van Brienne, en trainde elke dag om de juiste spieren en houding te krijgen, maar er was nog één stap. Aangezien Brienne een vechter was die bijna elke dag haar helm droeg, moest Christie haar haar kort knippen voor de rol. Dat was naar eigen zeggen het moeilijkste dat ze moest doen voor ‘Game Of Thrones’.

Ze had immers geworsteld met haar vrouwelijkheid toen ze opgroeide, gezien haar lengte en brede gestalte. Haar lange blonde haar was iets waar ze zich aan vastklampte om zich vrouwelijk te voelen. Toen ze de moed gevonden had om haar haar te knippen, sloot ze zich op in haar trailer en huilde twee uur lang.

Geobsedeerd door Madonna

Christie is volledig in de ban van Madonna, zozeer zelfs dat ze vrienden is geworden met de tourmanager van de Queen of Pop via het fangirlen. Niet alleen mocht ze Madonna zien op haar wereldtournee in Australië, ze mocht ook nog met haar op het podium staan en optreden!

Bizar selfieverzoekje

‘Game of Thrones’-fans zijn talrijk, geobsedeerd en af en toe ook een beetje gek. Christie kwam daar een paar jaar geleden achter toen een GoT-superfan Christie volgde naar de wc in een restaurant.

“Toen ik in het toilethokje ging zitten, kwam er een hand met een telefoon onder de deur door en een stem zei: 'Selfie'”, vertelde Christie in 2017 aan Graham Norton.

De anekdote inspireerde tal van andere acteurs en actrices om hun verhalen van overijverige fans die hen op ongepaste momenten aanklampten voor foto's, te delen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top