Na twee digitale edities weer Buitenbeenpop in Leopoldsburg

Festivals | Na twee digitale edities vindt vandaag in Leopoldsburg de 23ste editie van het openluchtfestival Buitenbeenpop plaats. Het festival is aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking. Jelle Cleymans is opnieuw peter van Buitenbeenpop.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Zegeplaats in Leopoldsburg vormt het decor van Buitenbeenpop, het openluchtfestival voor personen met een beperking. Terwijl festivalgangers de voorbije twee jaar door de coronapandemie vanuit hun living moesten meezingen met een digitale versie van het festival, is het nu weer tijd om de verschillende Vlaamse artiesten in het echt op het podium te zien.

Het comfort van de bezoekers staat centraal op Buitenbeenpop. Er wordt een specifieke festivalsfeer gecreëerd rekening houdend met speciale ondersteuningsbehoeften van de personen met een beperking. Zo is er onder meer aangepast sanitair, een berijdbaar pad van 6.000 meter lang voor de rolstoelgebruikers, de mogelijkheid tot verzorging en een 'snoezelruimte' om wat te rusten. Voor doven en slechthorenden zijn er op Buitenbeenpop tolken Vlaamse Gebarentaal. En voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie voorzien. 

Op het podium tijdens deze 23ste editie staan Vlaamse artiesten als Barbara Dex, Gene Thomas en Wim Soutaer. Acteur en zanger Jelle Cleymans is opnieuw peter van het festival. Hij ontvangt de bezoekers, is presentator van dienst en sluit het festival ook af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top