Ethias Cross krijgt met Exact Cross een nieuwe naamsponsor

Wielersport | Zeg vanaf heden niet meer Ethias Crossen, maar wel Exact Crossen. In Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas werd vandaag de nieuwe naamsponsor van deze verzameling 'losse' crossen voorgesteld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Die herbergden vorig veldritseizoen met de Rapencross Lokeren, Be-Mine Beringen, Silvestercyclocross Bredene, Berencross Meulebeke, Stellacross Leuven, Essen, Parkcross Maldegem en Polderscross Kruibeke acht wedstrijden. Ook voor het komende veldritseizoen zijn er acht crossen, maar staan er met de Zilvermeercross van Mol, de Azencross van Loenhout en de Kasteelcross van Zonnebeke drie nieuwkomers op de agenda.

"Wij hebben drie mooie jaren met Ethias als hoofdsponsor achter de rug. Nu gaan we deze wedstrijden organiseren onder de vlag van de Exact Cross. Het contract met onze nieuwe naamsponsor loopt over twee seizoenen", verduidelijkte Christophe Impens van organisator Golazo.

"Exact is een van oorsprong Nederlands softwarebedrijf voor KMO's en accountants. Wij zijn al jarenlang actief in België en hopen met onze naam te verbinden aan het veldrijden nog meer visibiliteit te krijgen", gaf CCO van Exact, Wiegert de Vos, mee.

"Met de nieuwe benaming is het geheel van acht crossen meteen ook in een nieuw jasje gestoken. En met de Zilvermeercross van Mol, de Azencross van Loenhout en de Kasteelcross van Zonnebeke hebben wij drie nieuwkomers weten te strikken. De Polderscross van Kruibeke, de BE-Mine Beringen, de Berencross Meulebeke en de veldrit in Essen gaan deze drie 'nieuwelingen' vooraf. De Waaslandcross op Provinciaal Domein De Ster sluit het geheel van acht Exact Crossen af. Al deze wedstrijden zullen live te zien zijn op VTM met wie we het televisiecontract verlengden. De benaming bij de vrouwencrossen, die voorafgaan aan de mannenwedstrijd, blijft wel behouden op Rectavitcross", stelt Impens.

De Rapencross van Lokeren wordt dit seizoen niet georganiseerd. In Lokeren is er immers in januari 2023 het Belgisch kampioenschap.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top