Wat zijn de Lakers van plan met aanwinst (en stokebrand) Beverley?

Sport |

Patrick Beverley (34) maakt een spraakmakende transfer naar LA Lakers. De ploeg van LeBron James haalt zo opnieuw een extra brok ervaring in huis. Maar is dat wat de sterrenverzameling nodig heeft om een nieuwe NBA-titel te winnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beverley is misschien niet de bekendste naam bij de NBA-fans, maar zijn nakende transfer van Utah Jazz naar LA Lakers doet over de plas flink wat stof opwaaien. Dat heeft veel te maken met ’s mans verleden. Beverley is voornamelijk een defensief ingestelde speler, bekend -en berucht- vanwege zijn erg fysieke spelstijl. Het leverde hem al drie keer een nominatie op in het All Defensive-team van het jaar (waarin de beste verdedigers van de NBA bekroond worden), maar ook heel wat akkefietjes met tegenstanders.

Het is geen boude stelling om te zeggen dat Patrick Beverley niet de meest geliefde speler bij zijn NBA-collega’s is. Zo kreeg hij het in zijn periode bij LA Clippers meermaals zwaar aan de stok met LeBron James, die hij in de stadsderby’s tegen de Lakers het leven zuur probeerde te maken met allerlei fouten en trash talk. Of zo was hij ook eens verantwoordelijk voor een knieblessure van Russell Westbrook toen hij die iets te fel op de huid zat. En laat nu net die twee vedetten zijn toekomstige ploegmaats worden bij de Lakers. Vooral met Westbrook geraakte de relatie danig verzuurd, beide vochten zelfs vorig seizoen nog een robbertje moddergooien uit op sociale media.

Tucker naar de Jazz

Heel wat analisten zijn dus benieuwd hoe dat daar zal uitdraaien in de kleedkamer. Er wordt zelfs gespeculeerd dat het een berekende zet is van het Lakersbestuur om de duur betaalde Westbrook buiten te krijgen -de NBA-ster heeft zijn zinnen sowieso gezet op een vertrek. Het is in ieder geval een gewaagde transfer van de Lakers, al gaan we ervan uit dat die vooraf wel doorgepraat zal zijn met de sterkhouders van het team. Misschien redeneren James en Westbrook ook dat je een lastpak als Beverley maar beter in je team hebt dan tegen je team.

De 34-jarige point guard voegt sowieso een extra brok ervaring en grinta toe aan de Lakers, die op zoek zijn naar een herhaling van hun titelsucces in 2020, maar vorig seizoen een zwaar teleurstellende campagne kenden. Beverley (ex-Houston, Clippers, Timberwolves en Jazz) kan vooral op verdedigend vlak een troef zijn door de spelverdeler van de opponent aan banden te leggen. Daartegenover staat dat LA Lakers hun beloftevolle guard Talen Horton-Tucker betrekken in de deal. Opvallend, want Tucker is een gewaardeerde jonge kracht bij de Lakers, met zijn jeugdigheid en ploegmentaliteit voegt (voegde?) hij iets belangrijks toe aan het krakende vedetteteam. Kortom, de LA Lakers doen weer van hen spreken, maar niet noodzakelijk in positieve zin.

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top