LEC: Belgen beginnen aan play-offs

Esports | De Main Event van deze LEC Summer Split heeft zijn vonnis geveld. Het G2 Esports van onze Belg Raphaël "Targamas" Crabbé behaalde de eerste plaats. Nu is het tijd voor de play-offs van deze Summer Split, inclusief twee Belgische vertegenwoordigers.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Raphaël TargamasCrabbé en G2 Esports hebben de eerste plaats veroverd in de reguliere fase van de LEC Summer Split, met een verbluffende laatste competitieweek.

Nu de play-offs naderen, blijven onze Belgische vertegenwoordigers in de schijnwerpers staan. Het beste team van deze Summer Split werd onlangs onthuld, met één roster dat eruit springt. 

De MAD Lions-spelers voeren de ranking aan, en de aanwezigheid van de Belgische midlaner Yasin “Nisqy” Dinçer is niet verrassend. De leeuwen hebben in de eerste helft van het seizoen indruk gemaakt en zich als eerste verzekerd van een plaats in de play-offs. Een paar kleine foutjes zorgden ervoor dat ze tweede eindigen, samen met G2.

De teams zijn dus klaar om te strijden, en de wedstrijden beloven echte bangers te worden. De vijandelijkheden beginnen deze vrijdag met MAD Lions tegen Rogue, een duel dat ongetwijfeld voor vuurwerk zal zorgen. Nisqy zal alles uit de kast moeten halen om zich te plaatsen voor de finale van de winner’s bracket tegen een Rogue dat consistent en gevaarlijk was gedurende de gehele split.

De tweede halve finale op zaterdag plaatst leider G2 en de Belg Targamas tegenover het verrassende Misfits Gaming, die onder leiding van een sterke Vethéo de groepsfase mooi afsloten. G2 wordt als favoriet beschouwd, maar de konijnen hebben heel wat te bewijzen en hopen om een upset te verwezenlijken.

In de loser bracket zullen Fnatic en EXCEL het zondag tegen elkaar opnemen. EXCEL, dat op de slotdag van het reguliere seizoen Vitality versloeg in een tiebreaker, zal willen bewijzen dat het Upset en zijn collega’s kan kloppen.

Alle wedstrijden in de play-offs zijn Bo5’s. Welke teams zullen de mentale strijd en de strijd op het veld winnen? Wie zal zich bij T1 en Gen.G voegen, die zich al voor de Worlds hebben gekwalificeerd? Volg de LEC play-offs vanaf vrijdag om erachter te komen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top