VCT: Tickets voor grote finale na amper half uur uitverkocht

Esports | VALORANT Champions, het hoogtepunt van de esport in 2022, begint op 31 augustus in Istanbul. Maar als je van plan was om de finale bij te wonen, ben je eraan voor de moeite. Amper een half uur nadat de verkoop startte, waren alle tickets al uitverkocht. En daar is de community allesbehalve tevreden mee.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgende week gaat VALORANT Champions eindelijk van start. 16 teams uit alle regio’s zullen aan de grote finale van het VALORANT-seizoen meedoen, in een poging om Acend op te volgen als kampioen. De play-offs van het toernooi zullen voor het eerst voor een live publiek plaatsvinden, maar Riot Games lijkt de vraag naar tickets onderschat te hebben.

De ticketverkoop voor de play-offs startte woensdagnamiddag, en na amper 30 minuten was de grote finale al uitverkocht. Riot had voor de gelegenheid de Volkswagen Arena in Istanbul gehuurd. Dat stadium kan rond 5000 toeschouwers ontvangen, duidelijk onvoldoende gezien de interesse van de community. Of is er meer aan de hand?

Op Twitter en Reddit klaagt een deel van de community namelijk over bots, die een groot aantal tickets opkochten. Die zouden gebruikt worden door scalpers, die de tickets later doorverkopen om winst te maken. Jammer voor de fans die VALORANT Champions voor het eerst live wilden meemaken.

De verklaring voor de keuze voor een kleine arena ligt meer dan waarschijnlijk bij de teleurstellende kijkcijfers van VALORANT Masters in Kopenhagen, dat in juli doorging. Dat toernooi behaalde de slechtste kijkcijfers ooit van een VCT-toernooi, en heel wat zitjes in de arena bleven leeg.

Dat zal in Istanbul dus zeker niet het geval zijn. De groepsfase gaat op 31 augustus van start, de play-offs vinden plaats van 9 tot 18 september. Het slotweekend is helemaal uitverkocht, voor de kwart- en halve finales zijn wel nog tickets beschikbaar. Met Nivera en ScreaM zullen twee Belgen aan het toernooi deelnemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top