Paqueta op radar West Ham: doorprikt Braziliaan transferdroom van Vanaken?

Premier League | Op zijn 30ste lijkt Hans Vanaken van Club Brugge nog zin te hebben in een buitenlands avontuur. West Ham United maakte de voorbije tijd Vanaken het hof. Nu de onderhandelingen stroef verlopen, richt de Londense club zich op iemand anders. Zo ligt plots de Braziliaan Lucas Paqueta in de bovenste schuif bij West Ham.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Reeds enkele jaren weet Hans Vanaken West Ham United-coach David Moyes te charmeren. Geflirt met de creatieve middenvelder eindigde telkens in een verbeterd contract voor Vanaken bij Club Brugge, die niet per se weg wilde. Daar is nu lichtjes verandering in gekomen. "Of ik hier volgende week nog ben? Daar kan ik moeilijk een antwoord op geven...", was het antwoord van Vanaken na de match van Club Brugge tegen KV Kortrijk. “Misschien is het mijn laatste kans en wil ik het wel doen”, voegde hij er nog aan toe.

Een aanbieding van gegarandeerd 10 miljoen plus 3 miljoen aan bonussen werd door West Ham United geherformuleerd als 11 miljoen plus 2. Maar opnieuw bleek het niet genoeg voor Club Brugge. Blauw-zwart wil als tegenprestatie Vanaken een "contract voor het leven” geven, maar het blijft koffiedik kijken of de spelmaker daar nog oren naar heeft. “Mijn vrouw en kind blijven het belangrijkste. Als we de keuze maken, welke dat ook zal zijn, moeten we daar met ons drietjes van overtuigd zijn", zei Vanaken daar zelf nog over.

International

Intussen raakte bekend dat Vanaken niet de enige middenvelder is op wie West Ham-coach Moyes inzet. De Hammers deden namelijk ook een bod op Lucas Paqueta van Olympique Lyon. West Ham zou bijna 40 miljoen euro over hebben voor de 24-jarige Braziliaanse smaakmaker van de Franse topploeg, die op dezelfde positie als Vanaken opereert. Paqueta is een vaste waarde bij de Braziliaanse nationale ploeg. Daar wordt hij uitgespeeld op centrale aanvallende positie of op de linkerflank.

Paqueta vertoeft sinds 2020 in Lyon, na een passage bij AC Milan. Daar kon de Braziliaan echter niet doorbreken. In Frankrijk lukt het echter wel voor Paqueta, die in 80 officiële duels nu aan 21 goals en 14 assists zit. Momenteel heeft hij de Premier League-ploegen voor het uitkiezen, vermits ook Arsenal, Tottenham en Newcastle interesse hebben in de Braziliaan.

Ander type

De interesse in Paqueta hoeft niet per se te betekenen dat West Ham nu niet meer zal doorduwen voor Hans Vanaken. De Braziliaan is namelijk een ander type. En dat bevestigde ook David Moyes. “Paqueta kan als nummer 10 spelen, maar ook als een valse 9”, zei de WHU-coach over de Braziliaan.

West Ham gaf sinds juni 2021 ruim 200 miljoen euro uit aan nieuwkomers, zonder dat er veel transferinkomsten tegenover stonden. Het wordt dus uitkijken voor wie West Ham uiteindelijk zal doorduwen. Zeker omdat Lyon het eerste bod voor Paqueta weigerde. De Franse club zou naar verluidt een bedrag willen dat flirt met het transferrecord bij Lyon. Dat ligt op 60 miljoen euro, toen Tanguy Ndombélé in 2019 verkaste naar Tottenham Hotspur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top