Wordt Marius Mouandilmadji één van de revelaties van het seizoen?

Sport | Marius Mouandilmadji kende vorig seizoen geen makkelijk jaar bij Seraing, vooral omwille van de aanwezigheid van prijsschutter Georges Mikautadze. Die laatste vertrok en Mouandilmadji is dit seizoen de nummer één in de spits. Kan de 25-jarige aanvaller dit seizoen helemaal doorbreken in de Jupiler Pro League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marius Mouandilmadji kwam een jaar geleden naar Seraing en zijn start was veelbelovend, want hij maakte het eerste doelpunt van het seizoen voor zijn team. Dit seizoen staat de teller voorlopig op twee goals, nadat hij tegen Eupen twee keer de weg naar de netten vond. Mede daardoor won Seraing met 1-3. Een zeer belangrijke zege en een vertrouwensboost voor de spits.

Na amper vijf speeldagen heeft Mouandilmadji zijn doelpuntenaantal van de vorige voetbaljaargang al te weten evenaren. Hij begon vorig seizoen dus goed, maar aangezien Seraing Mikautadze teruggehaalde, verdween hij naar het achterplan. De situatie is nu echter helemaal anders, want Mouandilmadji krijgt nu het volle vertrouwen van trainer José Jeunechamps en hij houdt aanwinst Simon Elisor voorlopig op de bank.

Doorgestuurd bij FC Porto

De spits staat voor een cruciaal seizoen, want hij wil koste wat het kost doorbreken in Europa. De aanvaller trok in 2017 naar Gazella FC, waar Coton Sport FC – de grootste club in Kameroen – hem oppikte. Hij scoorde er 20 keer, won de landstitel en scouts van FC Porto geraakten onder de indruk. In 2018 werd Mouandilmadji op 20-jarige leeftijd naar Portugal getransfereerd, waardoor zijn kinderdroom uitkwam: voetballen in Europa.

Zijn debuut voor het eerste elftal was indrukwekkend, want onder de hoede van coach Sérgio Conceição mocht hij invallen tegen Chaves. Mouandilmadji wist meteen te scoren, maar dat bleek geen voorbode voor een succesvolle periode bij FC Porto. Hij moest vooral tevreden zijn met minuten bij het tweede elftal en in 2020 werd hij zonder al te veel succes uitgeleend aan Desportivo Aves. Zijn toekomst bij FC Porto hing aan een zijden draadje.

"Een oorlogsmachine"

In januari 2021 kwam er een einde aan de samenwerking, want beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar. Mouandilmadji zocht nadien zes maanden naar een club en toen kwam Seraing op de proppen met een voorstel. Na een aanpassingsjaar krijgt de aanvaller dit seizoen het nodige vertrouwen van Jeunechamps.

"De coach heeft me veel laten spelen sinds hij hier is en ik voel me meer gerespecteerd dan vorig seizoen", aldus de spits na de wedstrijd tegen Eupen. Voor een spits is dat vertrouwen bijzonder belangrijk en hij kan dus een belangrijke schakel worden in de strijd om het behoud. Jeunechamps is alvast laaiend enthousiast over het potentieel van Mouandilmadji, die volgens de coach “een oorlogsmachine” is en die nog maar op “70% van zijn mogelijkheden” speelt. Kan hij tegen KRC Genk weer de weg naar de netten vinden?

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag vanaf 15u30 de partij tussen KRC Genk en RFC Seraing, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top