De laatste festivalafspraken van 2022

Festivals | Het einde van de festivalzomer komt stilaan in zicht, maar niet getreurd: er valt de komende weken nog heel wat te feesten en te headbangen. We selecteerden de laatste festivals van deze zomer die zeker een plekje in je agenda verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Augustus

Maanrock 

Van 26 tot en met 28 augustus viert het Mechelse festival Maanrock haar 25-jarig jubileum. Dat betekent een extra imposante affiche met een festivaldag meer dan gewoonlijk, verschillende grote en kleinere podia en optredens en animatie in de hele binnenstad. Het grootste feest gaat natuurlijk door op de Grote Markt, waar op het Groot Podium jong talent naast gevestigde waarden staat. Enkele blikvangers zijn De Kreuners, Tin Fingers, Compact Disk Dummies, Clouseau, Laura Tesoro, Praga Khan, Regi, Willy Organ en The Subs.

De volledige line-up en tickets vind je hier.

W-Festival 

Een experiment groeide in zes edities uit tot hét Belgische muziekfestival voor nostalgici die graag hun helden uit de jaren 80 en 90 nog eens aan het werk willen zien. Vanaf 24 augustus staan vijf dagen lang levende legendes als The Kids, Soulsister, Level 42, Alphaville en UB40 op het podium in Oostende. Voor fans van genres als new wave, glamrock, synthpop, funk en reggae zoals die vroeger ambachtelijk gemaakt werden.

De volledige line-up en tickets vind je hier.

Rock Ternat

Rock Ternat was al sinds 1992 een vaste waarde in de Vlaams-Brabantse gemeente, maar door financiële strubbelingen hield het festival in 2014 op te bestaan. Maar na zeven jaar stilte waaide er in 2021 een nieuwe wind in Ternat, want er zou een nieuwe editie komen. Die was een succes, en dus komt er dit jaar een vervolg op 26 en 27 augustus. Namen als De Kreuners, Flip Kowlier, Gestapo Knallmuzik, High Hi, ILA, RHEA, Clement Peerens, Tourist LeMC en Zornik zouden je met plezier moeten doen afzakken naar de festivalweide op de terreinen van jeugdcentrum PULS.

De volledige line-up en tickets vind je hier.

September

Fire Is Gold

Voor een meer urban feestje moet je nog een week langer wachten. Op 3 september vindt een nieuwe editie van het Antwerpse Fire Is Gold plaats. Dit jaar wordt het openluchtfeest groter dan ooit en daarom verkast de organisatie naar een nieuwe locatie in Park Spoor Oost. Enkele blikvangers op de affiche zijn Ronnie Flex & the Fam, Lyna en Dikke.

De volledige line-up en tickets vind je hier.

Feel Good Festival

Wie liever wat meer naar het zuiden afzakt, kan naar het Luikse Aywaille voor en van de meest positieve festivals van ons land. Na de coronacrisis en de zware overstromingen van vorig jaar zal het Feel Good Festival weer voor goede vibes zorgen. Naast lokaal talent weet het festival steeds weer enkele grote internationale namen te strikken. Dit jaar prijken op de affiche pareltjes as James Blunt, Plastic Bertrand, Patrick Bruel en Mustii. Een eclectische mix van pop, rock en hiphop zal van 1 tot en met 4 september door de Waalse gemeente waaien.

De volledige line-up en tickets vind je hier.

Leffingeleuren

Sinds jaar en dag (de eerste editie vond plaats in 1977, om precies te zijn) is Leffingeleuren een van de laatste vaste afspraken van de festivalzomer. Het West-Vlaamse polderdorp Leffinge transformeert in een festivaldorp, met als epicentrum de kerk in het dorpscentrum en café De Zwerver, waar het allemaal begon. Dit jaar kan je er van 9 tot en met 11 september terecht voor optredens van Millionaire, SHHT, Whispering Sons, Sylvie Kreush, SONS en nog veel meer talent van eigen bodem. Gezellig, sfeervol en met een dijk van een affiche. Wat heb je nog meer nodig?

De volledige line-up en tickets vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top