Filmreleases om de komende maanden naar uit te kijken

Films | Dit najaar wordt het nog druk in de cinemazalen, want er komen van september tot en met december nog enkele kanjers van filmreleases op ons af. Dit zijn de filmtitels waar we het meest naar uitkijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Don't Worry Darling

Olivia Wilde is vooral bekend als actrice in de reeks ‘House’ en in films als ‘Her’. In 2019 verscheen de eerste film die ze geregisseerd had, de tienerkomedie ‘Booksmart’, en eind september verschijnt haar tweede werk als regisseur: ‘Don’t Worry Darling’, met Florence Pugh (‘Midsommar’, ‘Black Widow’) en Harry Styles in de hoofdrollen. Chemie zal er alvast geweest zijn op de set, want Wilde en Styles zijn, sinds ze elkaar daar ontmoetten, een koppel.

De film zelf oogt dan weer als een zeer intrigerende en stijlvolle psychologische thriller. Alice (Pugh) en Jack (Styles) zijn een getrouwd koppel dat in de afgezonderde gemeenschap Victory woont. Het hele dorp is gebouwd door de werkgever van Jack en iedereen die er woont werkt aan het geheime “Victory Project”. Hun leven is schijnbaar perfect, dus Alice heeft geen enkele reden om in vraag te stellen wat haar man precies doet. Maar dan begint het verhaal van Victory toch barsten te vertonen en trekt ze op onderzoek uit. Is het bedrijf waar Jack werkt wel koosjer en is alles in Victory zo perfect als het lijkt?

Naast Pugh en Styles acteren Gemma Chan (‘Crazy Rich Asians’), KiKi Layne (‘If Beale Street Could Talk’), Chris Pine (‘Star Trek’) en Nick Kroll (‘Big Mouth’). Het scenario is van Katie Silberman, die ook Wildes ‘Booksmart’ pende, en broers Carey en Shane Van Dyke.

Good Luck to You, Leo Grande

Wie de term sekskomedie hoort, denkt waarschijnlijk spontaan aan artefacten van rond de eeuwwisseling zoals ‘Road Trip’, ‘The Girl Next Door’ of de ‘American Pie’-films. Het Britse ‘Good Luck to You, Leo Grande’ toont dat het ook anders kan, in een moderner jasje en met wat meer gesofisticeerde humor.

Nancy (Emma Thompson) is een weduwe die in een vlaag de diensten van sekswerker Leo (Daryl McCormack) inroept. Ze heeft met haar seksueel conservatieve echtgenoot nooit een orgasme beleefd en wil, ook al is ze nerveus en terughoudend, een lijstje seksuele avontuurtjes afwerken. De meevoelende Leo gaat met plezier mee in haar wensen en tussen de twee ontstaat een bijzondere vriendschap.

Emma Thompson is de winnares van onder andere twee Academy Awards, als actrice in ‘Howard’s End’ en als scenariste van ‘Sense and Sensibility’. Haar tegenspeler Daryl McCormack kan je dan weer vooral kennen als Isaiah Jesus in de topreeks ‘Peaky Blinders’. De film verschijnt eind november bij ons in de bioscoop.

Three Thousand Years of Longing

Filmmaker George Miller, die vooral bekend is van zijn ‘Mad Max’-reeks, maar net zo goed bekend is met lichter werk als ‘Babe’ en ‘Happy Feet’, speelde naar verluidt al twintig jaar met de ideeën die hij in ‘Three Thousand Years of Longing’ verwerkte. Tijdens het filmfestival van Cannes dit jaar stelde hij de prent met Tilda Swinton en Idris Elba in de hoofdrollen voor. Vooral de visuele stijl en de ambitie van het project werden geprezen. Halfweg september komt de film ook naar onze zalen.

Three Thousand Years of Longing’ geeft een nieuwe twist aan een klassiek verhaal. De geleerde, maar eenzame Alithea (Tilda Swinton) vindt op een klein marktje in Istanboel een vreemde lamp. Wanneer ze die thuis schoon veegt, komt er wonder boven wonder een magische geest (Idris Elba) uit. Voer voor een typisch verhaal over voorzichtig zijn met wat je wenst, zou je kunnen denken, maar neen. In plaats daarvan polst Alithea naar de wensen die de geest vroeger al vervulde en de mensen die hij gelukkig of ongelukkig maakte. De geest neemt haar mee naar zijn verleden, terwijl ze twijfelt hoe ze de krachten van het magische wezen zelf het best kan aanwenden.

Emily

De Brits-Australische actrice Frances O’Connor is bekend van films en series als ‘A.I. Artificial Intelligence’, ‘Madame Bovary’ en ‘The Missing’, maar brengt dit jaar ook een film uit die ze geregisseerd heeft. Haar debuut heet passend ‘Emily’, een biopic over de gevierde, maar te vroeg gestorven schrijfster Emily Brontë. Zij is vooral bekend van haar klassieke roman ‘Wuthering Heights’. Ze stelde met haar werk de Victoriaanse moraal aan de kaak, waarin mentaal en fysiek misbruik binnenshuis onder de mat werd geveegd.

‘Emily’ legt vooral de focus op de periode voor Emily Brontë die iconische roman schreef. Ze groeide op met vijf zussen in een klein Brits dorp, maar verloor haar moeder al op jonge leeftijd. Wat volgde was een turbulente periode, waarin de zussen van elkaar gescheiden werden en vernielende ziektes diepe wonden sloegen.

De hoofdrol wordt gespeeld door Emma Mackey, die bij kijkers van ‘Sex Education’ vooral bekend zal zijn als Maeve Wiley. Dit jaar was ze ook te zien in de nieuwe film ‘Death on the Nile’. In oktober of november kan je ‘Emily’ in onze cinema’s ontdekken.

Amsterdam

Wat hebben Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts en Robert De Niro met elkaar gemeen? Ze staan allemaal, naast nog enkele andere grote namen, op de affiche van de nieuwe film ‘Amsterdam’, die in november in de cinema komt. Schrijver, regisseur en producent David O. Russell, de man achter films als ‘The Fighter’, ‘Silver Linings Playbook’ en ‘American Hustle’, verzamelde een cast vol kleppers voor zijn mysterieuze comedyfilm. Het is al de derde keer dat hij Christian Bale regisseerde.

‘Amsterdam’, dat zich in de jaren 30 afspeelt, volgt drie excentrieke vrienden die er in de Nederlandse hoofdstad van verdacht worden een moord te hebben gepleegd. Terwijl ze aan de arm der wet proberen te ontsnappen, vissen ze uit wat er precies gebeurd is.

‘Amsterdam’ is een lichtvoetige periodefilm die het moet hebben van visuele humor en bizarre personages. Wij voorspellen nu al een paar Oscar-kansen. Deze prent komt bij ons in november uit.

Avatar 2

Dan komen we bij een van de meest geanticipeerde filmreleases van de afgelopen decennia. Dat zeggen we niet zomaar: kort nadat James Cameron met zijn ‘Avatar’ in 2009 alle kassarecords verpulverde, werd al duidelijk dat de filmmaker broedde op een vervolg. Later bleek dat niet één vervolg te zijn, maar wel vier. Tot 2028 zouden we nu om de twee jaar een ‘Avatar’-film moeten krijgen, te beginnen met het langverwachte ‘Avatar 2’ in december, ook wel bekend met de subtitel 'The Way of Water’.

In deze vervolgfilm hebben Jake Sully en Ney'tiri een gezin gevormd en doen ze er alles aan om bij elkaar te blijven en elkaar te beschermen. Dat plan komt echter in het gedrang wanneer ze hun thuis moeten verlaten om de streken van Pandora te verkennen. Wanneer een oude dreiging op dat moment weer opduikt, moet Jake een hartverscheurende oorlog tegen de mensen uitvechten.

In ’Avatar 2’ mag je je aan heel wat visueel spektakel verwachten, dat konden we al opmaken uit de beelden die sporadisch gelost werden. De computerbeelden worden geruggensteund door een sterke cast. Zoe Saldaña en Sam Worthington hernemen hun hoofdrollen uit de eerste film, net als Stephen Lang (hoe zijn personage weer tot leven gewekt wordt, wil Cameron nog niet prijsgeven). Ook Kate Winslet en Sigourney Weaver zijn van de partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top