Club Brugge kent donderdagavond zijn opponenten in de groepsfase van de UEFA Champions League

Sport |

De loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League, die op Pickx Live en Pickx+ Sports wordt uitgezonden, vindt aanstaande donderdag om 18u plaats in de Turkse grootstad Istanboel. Club Brugge, de enige Belgische vertegenwoordiger in de meest prestigieuze Europese clubcompetitie, komt die avond zijn tegenstanders te weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Welke tegenstanders krijgt blauw-zwart een jaar na Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig voor de kiezen? Dankzij drie opeenvolgende landstitels groeien de Bruggelingen stilaan uit tot een vaste waarde in de groepsfase van het Kampioenenbal, maar het blijft moeilijk om te ontsnappen aan de vierde plaats in de groep.

Snelle hereniging met Charles De Ketelaere?

Tot pot 1 behoren ontegensprekelijk de beste teams van Europa. Titelverdediger Real Madrid met Thibaut Courtois en Eden Hazard, het Manchester City van Kevin De Bruyne, Bayern München met topaanwinst Sadio Mané en Paris Saint-Germain met zijn dodelijke aanvalstrio Lionel Messi, Neymar, en Kylian Mbappé zijn allemaal potentiële opponenten. De afgelopen drie jaar kruiste Club al in twee edities de degens met de Parijse grootmacht.

In Jan Breydel hopen ze er stiekem op om AC Milan en Charles De Ketelaere te mogen ontvangen. De Brugse aanhang heeft de kans nog niet gekregen om zijn goudhaantje een staande ovatie te geven sinds zijn vertrek naar de Serie A eerder deze zomer. Niet alleen De Ketelaere, maar ook Divock Origi en Alexis Saelemaekers zouden over de vloer komen in het Venetië van het Noorden.

In pot 1 schuilen er evenwel ook mogelijkheden met Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt, FC Porto en Ajax.

Dortmund en Inter ontlopen in pot 3

RB Leipzig, vorig jaar boeman van FCB in de strijd om Europese overwintering, lijkt de minst moeilijke tegenstander in pot 2 te zijn met verder nog drie ploegen uit de Premier League (Liverpool, Chelsea, Tottenham) en drie treams uit La Liga (Barcelona, Sevilla en het Atlético Madrid van Rode Duivels Axel Witsel en Yannick Carrasco). Ook Juventus, met zomeraanwinsten Paul Pogba en Angel Di Maria, maakt deel uit van pot twee.

Om effectief kans te maken op een verlengd Europees avontuur na Nieuwjaar, kunnen de troepen van Carl Hoefkens maar beter ploegen als Borussia Dortmund (met ex-speler Thomas Meunier en Thorgan Hazard), Inter Milaan (met Romelu Lukaku) en Napoli vermijden. RB Salzburg, Shakhtar Donetsk , Sporting Lissabon en Bayer Leverkusen lijken haalbaarder.

Volg de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League nu donderdag vanaf 18u op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports 1. Alle wedstrijden zijn overigens live te volgen op de zenders van Pickx+ Sports, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sport van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top