Wat een weekend voor KV Mechelen debutant Milan Robberechts

Sport | Afgezien van twee wedstrijden, is de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League volledig afgewerkt. De redactie van Proximus Pickx volgde alle partijen op de voet en duidt deze maandag opnieuw de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Man van het weekend: Milan Robberechts

Zondagavond namen KV Mechelen en Westerlo het tegen elkaar op in een zinderende partij voetbal. Westerlo legde na 26 minuten de 1-0 in het mandje waarna KV Mechelen-speler Geoffry Hairemans zijn duivels ontbond. Hij maakte gelijk in minuut 39 (1-1) en prikte negen minuten later de 2-1 binnen (2-1, 48’). Westerlo-speler Tuur Dierickx dacht daar het zijne van en zette in minuut 60 een penalty om waardoor de bordjes weer gelijk stonden Achter de Kazerne (2-2). Twee minuten later bracht diezelfde Dierickx zijn ploeg op voorsprong (2-3, 62’) en in minuut 73 was Westerlo opnieuw aan de winnende hand (2-4). Gelukkig was oud KV Mechelen-gediende Rob Schoofs er nog om KV in minuut 76 naar een knappe 3-4 te leiden. Westerlo hoopte dat de buit binnen was, maar dat was buiten Milan Robberechts gerekend. De 18-jarige voetballer mocht in minuut 71 voor het eerst debuteren in de Jupiler Pro League en scoorde vijf minuten daarna zijn eerste doelpunt (4-4). De supporters van Westerlo wisten niet wat ze zagen en krabden 5 minuten voor tijd bijna hun ogen uit. De 18-jarige Robberechts maakte toen immers zijn tweede van de avond (5-4, 85’) waardoor KV Mechelen als enige echte eindoverwinnaar uit de bus kwam.

Robberechts werd uitgeroepen tot Man van de Match en mocht na het laatste fluitsignaal aan de pers uitleggen hoe hij zijn debuut in de Jupiler Pro League heeft beleefd. “Dit maak ik vermoedelijk geen tweede keer meer mee”, klonk het. “Ik ga de tijd nemen om alle felicitaties op mijn gsm te beantwoorden, maar eerst ga ik mijn debuut en onze overwinning vieren met mijn familie”, aldus een opgetogen Robberechts.

Doelpunt van het weekend: Marius Mouandilmadji

Seraing heeft zijn eerste punten van het seizoen te pakken. De ploeg won afgelopen weekend van AS Eupen met 1-3 en deed dat mede dankzij twee doelpunten van Marius Mouandilmadji. De international van Tsjaad opende de score voor Seraing al na vijf minuten via een penalty (1-0). Een goed half uur daarna legde Mouandilmadji zijn tweede van de avond in het mandje (2-0, 36’). Die goal kwam ook enig mooi tot stand. Mouandilmadji liet een ingespeelde bal mooi doorlopen tot Sérgio Conceição die aan de middencirkel stond. Die gaf een diepe bal richting Antoine Bernier terwijl Mouandilmadji zich naar de zestien meter haastte. Daar kreeg de spits de bal van Bernier, draaide hij goed weg en scoorde hij de 2-0 (36’). Wat een aanval!

Cijfer van het weekend: 4

Na een gelijkspel tegen Gent, een nederlaag op Genk, winst tegen Cercle Brugge en een verloren partij tegen Westerlo heeft Standard op de vijfde speeldag van Jupiler Pro League opnieuw punten laten liggen. Deze keer was OH Leuven te sterk en verloren de Rouches met 1-3 in het eigen Sclessin. De supporters waren na afloop stevig aan het morren want Standard heeft nog maar vier punten kunnen sprokkelen in onze vaderlandse competitie. Willen de Rouches de top 8 halen, dan zullen ze het tij zeer snel moeten keren. Anders dreigt er zich een nieuw snertseizoen te ontvouwen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.