Stats CPL (speeldag 2): U23-spelers op kop in de individuele rankings

Challenger Pro League | De Challenger Pro League is twee speeldagen ver en de U23-teams hebben nu al getoond dat ze (op korte termijn) hun voet naast die van de 1B-profteams kunnen zetten. Afwachten hoe de jonkies zich presenteren op langere termijn, maar vooralsnog staan ze meer dan hun mannetje in de competitie. Ook in de individuele klassementen (goals, assists en clean sheets) staan ze mee bovenin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kon Sekou Diawara alweer scoren voor Jong Genk. De jonge spits trof raak tegen de ploeg uit zijn geboortestad (Deinze) en zit zo al aan drie doelpunten in twee wedstrijden. Diawara had amper 116 minuten nodig om 3x raak te treffen en heeft zo de bovenhand op z'n medetopschutter Leonardo Rocha. De Portugees mikte er twee tegen de touwen tegen Club NXT nadat hij op de openingsspeeldag ook al scoorde tegen Jong Genk. Maar Rocha had 180 minuten nodig om 3x te scoren.

Ook in het achtervolgende groepje domineren de U23-spelers. Naast Quintero staan er namelijk drie spelers van de beloftenteams te blinken met twee goals in twee wedstrijden.

3 goals: Diawara (Jong Genk), Rocha (Lierse K.)
2 goals: Quintero (SK Deinze), Godts (Jong Genk), Kuavita (SL16 FC), Talbi (Club NXT)

Bij de assists veranderde er niets bovenin. Heel wat spelers lieten hun eerste assist van het seizoen noteren terwijl koploper Tuur Rommens geen extra assist kon toevoegen aan zijn totaal. De kapitein van Jong Genk blijft voorlopig nog wel de koning van de assist.

2 assists: Rommens (Jong Genk)
1 assist: 25 spelers

Bart Verbruggen hield voor de tweede keer in evenveel wedstrijden zijn netten schoon bij RSCA Futures. De Nederlander is zo de koploper bij de clean sheets, want alle andere doelmannen kregen dit seizoen al minstens één goal binnen. In twaalf matchen slaagden de CPL-defensies er nog maar 5x in om de nul te houden.

2 clean sheets: Verbruggen (RSCA Futures)
1 clean sheet: Vanhamel (Beerschot), Ortola (SK Deinze), Defourny (RWDM)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top