Felice Mazzu keert voor de eerste keer terug naar Union sinds zijn vertrek naar Anderlecht

Sport | De spanningen kunnen dit weekend tijdens de Brusselse derby tussen Union en Anderlecht in veel verschillende opzichten hoog oplopen. Zeker aangezien trainer Union voor het eerst terugkeert naar het Dudenpark. Zijn transfer naar Anderlecht is door veel supporters van de Brusselse traditieclub nog niet verteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht moest vorige week niet spelen door hun wedstrijden tegen Young Boys Bern in de Europa Conference League. Dit weekend moeten ze wel aantreden tijdens de zesde speeldag in een match tegen Union. Ook de ploeg van Karel Geraerts kreeg vorige week een beetje rust, aangezien Antwerp net als Anderlecht Europees voetbal speelde. Union kreeg dus twee weken de tijd om zich voor te bereiden op match tegen de ploeg met hun voormalige coach, de man die hen vorig jaar naar de tweede plaats leidde: Felice Mazzu.

Zijn vertrek naar Anderlecht aan het einde van het seizoen liet bij veel Unionsupporters een bittere nasmaak achter. Ze hekelden het feit dat Mazzu naar grote rivaal Anderlecht wilde gaan, ondanks de pogingen van Union om hem te houden. Hierdoor mag Mazzu zich ongetwijfeld klaarmaken voor een turbulente terugkeer naar het Joseph Marienstadion.

"Versla Mazzu”

Ook de spelers zijn gebrand op een overwinning tegen hun voormalige coach. Aanvoerder Teddy Teuma was in ieder geval klaar en duidelijk: “We hebben niks tegen Mazzu, maar we willen hem verslaan”, grapte de middenvelder. Hij zwakte nadien zijn woorden af door te vertellen dat het om een vriendschappelijke boodschap ging: “Ik heb veel respect voor Felice en zal dat voor de rest van mijn leven hebben.”

Teuma had dan ook een bijzondere band met Mazzu op het veld. De terugkeer van zijn voormalige coach zal voor Teuma dan ook des te speciaal zijn. De Anderlechtcoach stuurde zijn oud-speler al een berichtje om te lachen met zijn opmerkingen voor de wedstrijd. De twee zijn dus nog steeds goede vrienden.

Eindelijk een overwinning voor Anderlecht?

Felice Mazzu haalde de afgelopen weken negen op twaalf in de eerste vier wedstrijden van de Jupiler Pro League. Hij maakte dus een uitstekend debuut voor zijn nieuwe ploeg. De coach kon meteen zijn stempel drukken op het spel van de ploeg. Velen zeggen zelfs dat Mazzu in een paar weken meer veranderingen teweeg bracht dan Kompany in twee jaar tijd deed. Voor de nieuwe trainer is de wedstrijd tegen Union bovendien een mooie gelegenheid om het hart van de supporters te veroveren.

Vorig jaar ging Anderlecht vier keer onderuit in de vier matchen tegen Union. Mazzu kon de plannen van paars-wit telkens verijdelen, maar het is nog maar de vraag of hij dat ook dit jaar kan doen in omgekeerde richting. Enerzijds weet hij perfect hoe zijn vorige ploeg speelt, zeker aangezien zijn voormalige assistent Karel Geraerts het roer heeft overgenomen. Die volgde bijna exact de tactische richtlijnen van Mazzu… Anderzijds weet ook Union hoe hun vorige coach werkt en met welke ideeën hij de kleedkamer kan binnenkomen. Daardoor zal Felice Mazzu creatief en innovatief moeten zijn. 

De derby tussen Union en Anderlecht wordt in vele opzichten spannend en zal de grootste match van deze zesde speeldag zijn. Kan Felice Mazzu de moeilijke opdracht tot een goed einde brengen?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 het treffen tussen R. Union St.-Gilloise en RSC Anderlecht, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top