Opvallende winnaar bij Zomerhit 2022: Margriet Hermans klopt jonge tegenstand met ‘Lekker blijven hangen’

Muziek | Zangeres Margriet Hermans heeft Zomerhit 2022 gewonnen, het jaarlijkse muziekevenement van zender Radio 2. Haar nummer, 'Lekker blijven hangen', kreeg de meeste stemmen van het publiek tijdens de liveshow zaterdagavond in Blankenberge.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van de twintig genomineerden begin juli, bleven er zaterdag nog tien over. Onder hen naast Margriet Hermans ook Jaap Reesema & Lea Rue ('Code rood'), Niels Destadsbader ('Ik neem er één'), The Starlings ('Gold'), Maksim ('Zonder mij'), Pommelien Thijs ('Ongewoon'), Cleymans & Van Geel ('Olivia'), Metejoor & Snelle ('Kijk ons nou'), Berre ('Say my name') en Regi & Emma Heesters ('Zwaartekracht'). 

Margriet Hermans was als 68-jarige met voorsprong de oudste van het pak. Toch kon haar nummer de luisteraars blijkbaar heel erg bekoren, tot grote verrassing van de zangeres zelf: “Ik wist wel dat veel mensen van het liedje hielden. Ik werd overal warm ontvangen, maar dit had ik totaal niet verwacht. De concurrentie was ook heel groot. En ja, ik was minder te horen en te zien, terwijl ik vond dat ik nog altijd goed kon zingen. Daarom was ik zo blij dat ik kon meedoen met ‘Liefde voor Muziek’”, vertelde Hermans aan Het Nieuwsblad.

Tweede keer prijs

Het is niet de eerste keer dat Margriet Hermans de prijs mee naar huis mocht nemen. 35 jaar geleden kwam ze al eens als beste uit de bus met ‘Een vriend’. Daarmee won ze toen de prijs voor beste Nederlandstalige lied. Deze keer won ze met ‘Lekker blijven hangen’, een cover op een liedje van 2 Fabiola. Zij wonnen Zomerhit in 2014 met ‘She’s After My Piano’. Dat Hermans de prijs acht jaar later wint met een Nederlandstalige cover op het nummer, is dus zeker en vast opvallend te noemen. 

Ook de ietwat oudere leeftijd van Hermans als winnares van Zomerhit 2022 werd door velen als bijzonder beschouwd. Zelf ziet de zangeres de prijs als een motivatie om verder te gaan. In haar reactie aan Het Nieuwsblad vertelde ze dat ze leeftijdsgenoten wil inspireren: “ Mensen die zeggen ‘ze schrijven ons altijd af in alles’. Dit is aanmoedigend voor hen. En voor mij. Ik heb nog veel energie. Ik blijf doordoen tot het niet meer gaat, ook al voel ik wel dat ik ouder word. Ik moet dus wel op tijd in mijn nest.”

Een opmerkelijke act tijdens de finale van Zomerhit 2022, was die van Regi. De voorbije weken trad hij voor het nummer ‘Zwaartekracht’ telkens op met Emma Heesters, maar die moest zich zaterdagavond excuseren door een keelontsteking. Regi moest op het laatste nippertje nog op zoek naar een andere zangeres, en vond die in Lotte De Clerck, die een rol speelt in #LikeMe.

Krijg je net zoals wij niet genoeg van Margriet? Herbekijk het hele seizoen van “Het Zomert bij Margriet” via Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top