Usyk klopt Joshua en behoudt wereldtitels bij zwaargewichten

Sport | De Oekraïense bokser Oleksandr Usyk heeft zijn wereldtitels (WBA, IBF en WBO) bij de zwaargewichten met succes verdedigd door de Brit Anthony Joshua op punten te verslaan. De juryleden waren het in de nacht van zaterdag op zondag echter niet eens in Jeddah in Saudi-Arabië. Een van hen gaf het voordeel aan Joshua (113-115), de twee anderen waren een andere mening toegedaan (115-113, 116-112).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het ging om een rematch tussen de twee boksers. De 35-jarige Usyk, nog steeds ongeslagen (20 zeges, 0 nederlagen, 13 ko), klopte de 32-jarige Joshua (24 zeges, 3 nederlagen, 22 ko) in september in Londen al eens unaniem op punten.

"Ik draag deze overwinning op aan mijn land, mijn familie, mijn team en alle soldaten die het land verdedigen", vertelde Usyk na zijn overwinning in de King Abdullah Sports City Arena, die een capaciteit heeft van 12.000 toeschouwers.

Usyk droeg de kleuren van Oekraïne op zijn short en zijn bokshandschoenen. De kamp werd in Oekraïne uitzonderlijk gratis uitgezonden. Usyk vocht in februari als vrijwilliger tegen het Russische leger in zijn thuisland, tot hij instemde met een nieuw duel met Joshua.

De Oekraïner kan het nu eventueel opnemen tegen de Brit Tyson Fury, die de WBC-titel bij de zwaargewichten in handen heeft. Dan moet de 'Gypsy King' wel eerst beslissen terug te keren in de ring.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top