Spanning en sensatie in de CPL: vrijdagduels bieden veel goals en wisselende situaties in de slotfase

Sport | De tweede speeldag van de Challenger Pro League is alweer gestart met de nodige spanning en sensatie. Beloftenteams Jong Genk en SL16 FC maakten (alweer) een sterke beurt en legden profteams Beerschot VA en SK Deinze het vuur aan de schenen. Het resultaat: negen goals en een rollercoaster aan emoties in het slot.

SK Deinze wilde niet dezelfde fout maken als Lierse Kempenzonen en probeerde Jong Genk meteen bij de keel te grijpen. Dat resulteerde al snel in de 1-0 van Van Landschoot, maar daar bleef het wel bij. De Limburgers duwden Deinze terug met fris en leuk voetbal en vlak voor het halfuur leverde dat de verdiende gelijkmaker op via Godts.

Ook na de pauze bleven de jonge Genkies hun voet naast de ervaren Oost-Vlamingen zetten, maar op het uur klom Deinze toch opnieuw op voorsprong toen Quintero raak trof na geharrewar in de Genkse zestien. Jong Genk moest dus een tweede keer achtervolgen en wederom toonden de youngsters hun mentale weerbaarheid door naarstig op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Toen Diawara in de 85e minuut de 2-2 tegen de touwen werkte, leek hun harde werk beloond te worden. Maar diep in blessuretijd scoorde (alweer) Quintero toch nog de 3-2 voor Deinze.

Dit keer had Jong Genk geen tijd meer om de scheve situatie recht te trekken en botste het dus op een eerste verliesmatch. Deinze pakt een deugddoende driepunter en staat na twee speeldagen met vier op zes.

Twee goals in slotfase

Ook in SL16 FC - Beerschot VA was er heel wat te beleven. Kuavita bracht de Luikenaars vlak voor rust op voorsprong, maar Seydoux zette vlak na de pauze de bordjes alweer in evenwicht. De match bleef aardig om volgen en toen SL16 FC acht minuten voor tijd een strafschop kreeg, leek de thuisploeg de drie punten op te eisen (El Fanis trof raak). Maar in een spannende slotfase kon invaller Alhassan toch nog een puntje uit de brand slepen voor Beerschot: 2-2.

Door dit gelijkspel is Beerschot haar maximum kwijt én blijft SL16 FC na twee matchen nog steeds ongeslagen. Het mag duidelijk zijn dat de U23-teams zich dit seizoen niet zo makkelijk opzij zullen laten zetten.