Manchester United overtuigt Casemiro voor avontuur in Premier League

Premier League | Manchester United heeft zijn portefeuille bovengehaald en een principe-akkoord bereikt met Real Madrid over de 30-jarige Braziliaan Casemiro. De defensieve middenvelder trekt de deur achter zich dicht bij de Koninklijke voor een avontuur in de Premier League. Naar verluidt zou de transfer Real meteen zo'n 70 miljoen euro opbrengen en kan daar nog 11 miljoen euro aan bonussen bijkomen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Manchester United is verheugd te kunnen aankondigen dat er een overeenkomst bereikt is met Real Madrid over de transfer van Casemiro", valt er te lezen op de clubsite van United. De middenvelder moet enkel nog zijn medische testen afleggen, zijn werkvisum in orde brengen en zijn handtekening onder het contract zetten.

Manchester United kende een rampzalige start van het nieuwe seizoen en bengelt momenteel helemaal onderaan het klassement. Casemiro moet vooral voor defensieve stabiliteit zorgen in de ploeg van trainer Erik ten Hag, die al zes doelpunten om de oren kreeg in amper twee wedstrijden.

Casemiro verhuisde in 2013 van Sao Paulo naar Real Madrid. Na een uitleenbeurt aan Porto tijdens het seizoen 2014-2015 ontpopte hij zich tot vaste waarde bij de ploeg uit de Spaanse hoofdstad. Hij speelde in totaal 336 wedstrijden voor de Koninklijke en scoor de daarin 31 doelpunten. Hij won in Madrid drie landstitels, een keer de beker, drie keer de Spaanse supercup, vijf keer de Champions League, drie UEFA Supercups en drie keer het WK voor clubs.

Casemiro is na Cristiano Ronaldo en Raphaël Varane de derde speler met een Real Madrid-verleden die in de afgelopen twee seizoenen naar Manchester United trekt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top