Pidcock soleert naar Europese MTB-titel, Schuermans eindigt als zesde

Wielersport | De Brit Tom Pidcock heeft vrijdag op de Europese kampioenschappen mountainbike crosscountry in het Duitse München goud veroverd. De olympische kampioen haalde het solo, Belgisch kampioen Jens Schuermans werd zesde op korte afstand van het podium.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pidcock kwam als topfavoriet aan de start in München, en maakte die rol na een halfuur wedstrijd ook waar. Na een voorzichtige start ging de 23-jarige Brit op en over een ruime kopgroep, waarna hij een voorsprong uitbouwde van een twintigtal seconden. In de tweede wedstrijdhelft werd Pidcock niet meer bedreigd, ondanks een grote Zwitserse delegatie in de achtervolging.

Pidcock maakte na een lang wedstrijdblok op de weg - met onder meer ritwinst in de Tour de France bovenop l'Alpe d'Huez - in München zijn rentree op de mountainbike. Hij is in de volle voorbereiding op de wereldkampioenschappen van volgende week in het Franse Les Gets, waarover Pidcock al maandenlang luidop droomt.

In de strijd voor zilver en brons stak nationaal mountainbikekampioen Jens Schuermans in de tweede wedstrijdhelft de hand uit naar een medaille, maar na een tactische slotronde moest de Limburger met de zesde plaats tevreden zijn. Hij finishte amper dertien seconden van het podium. Veldrijder Daan Soete werd achttiende, Pierre de Froidmont 38e.

De Deen Sebastian Fini Carstensen eindigde als tweede. Na het nieuws van de voorlopige dopingschorsing van hun kopman Mathias Flückiger eindigden de Zwitsers toch nog als derde met Filippo Colombo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top