Vuelta 2023 vertrekt op 26 augustus vanuit Barcelona

Wielersport | De Vuelta 2023 vertrekt volgend jaar op 26 augustus vanuit Barcelona. Net als dit jaar zal de 78e editie van de Spaanse meerdaagse rittenkoers op gang gebracht worden met een ploegentijdrit (14 kilometer). 21 etappes later, op 17 september, komen de renners over de finish in Madrid. Dat maakten de organisatoren vrijdag bekend, enkele uren voor de start van de eerste rit van de 77e editie van de Ronde van Spanje, een ploegentijdrit in en rond het Nederlandse Utrecht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is de tweede keer dat de Catalaanse hoofdstad Barcelona werd aangeduid als startplek voor de Vuelta. Enkel in 1962 viel die eer haar eerder te beurt. In 2012 passeerde de Ronde van Spanje voor het laatst in de kuststad. In de negende etappe lag de aankomst toen op de Barcelonese heuvel Montjuic, waar Phillipe Gilbert de overwinning behaalde.

De Vuelta 2023 gaat ruim een maand na de Tour de France 2023 van start. De volgende editie van de Grande Boucle begint op 1 juli en vertrekt eveneens in Spanje, vanuit Bilbao. De laatste etappe wordt op 23 juli traditiegetrouw in Parijs gereden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top