ESCS: eClub Brugge staat halverwege aan de leiding

Esports | Gisteren vond de derde speeldag van de Elite Series op CS:GO plaats. En zoals verwacht, is het titelverdediger eClub Brugge die het klassement aanvoert. KRC Genk Esports lijkt voorlopig de grootste uitdager van de West-Vlaamse club te worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Belgische esportsfans beleven hoogdagen. Nu de competitie op League of Legends tot een einde is gekomen, is het de beurt aan de Benelux-teams op Rocket League en Counter-Strike om zich in de Elite Series te tonen! Gisteren werd speeldag 3 op CS:GO uitgevochten, en leider eClub Brugge bleek niet helemaal op scherp te staan.

Voor zij die een kleine opfrisser nodig hebben: het format van de Elite Series verschilt van de meeste andere CS:GO-toernooien. Elk team speelt in totaal vijf Bo2’s. Dat wil zeggen dat ze ook gelijk kunnen spelen. Elke overwinning levert twee punten op, en elk gelijkspel één punt. De vier beste teams stoten door naar de play-offs.

De avond begon met een duel tussen KRC Genk Esports en Sector One. De Limburgse club was niet te stoppen op Overpass. Sector One verzamelde amper twee CT-rondes en moest hopen op een comback op Mirage. Die werd heel wat spannender. De beslissing viel pas na ronde 30 in het voordeel van Genk, dat ongeslagen blijft en naar de tweede plaats in de ranking stijgt. De Brusselaars staan voorlopig vierde.

Daarna was het de beurt aan Spring Split-kampioen eClub Brugge. De Bruggelingen namen het op tegen mCon Esports, dat na twee nederlagen in de eerste weken laatste in het klassement stond. Een makkelijke 2-0 voor Brugge, zou je denken, maar niets bleek minder waar. Hoewel de titelverdediger Vertigo met 16-5 op zak stak, sloeg mCon terug op Ancient. Een indrukwekkende ritchiEE1 leidde de Nederlandse organisatie naar hun eerste punt van deze split.

Speeldag drie werd afgesloten met de clash tussen LowLandLions en Join The Force. Ook die zou eindigen op een gelijkspel. De Lions waren met 16-9 duidelijk de betere op Overpass, maar konden op Dust2 niets beginnen tegen de scherpe aim van de JTF-spelers. De laatste map van de derde week eindigde op 16-6.

© META

Ondanks de kleine misstap staat eClub Brugge nog steeds aan de leiding in het klassement. Maar de eindstand is nog lang niet beslist. Kijk volgende donderdag dus naar speeldag vier van de Elite Series Summer Split, en kom te weten welke teams een stapje dichter bij de play-offs zetten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top