Timothy Herman haalt speerwerpfinale: "Ga genieten ondanks rugproblemen"

Sport | Timothy Herman heeft zich vrijdag als twaalfde en laatste speerwerper geplaatst voor de EK-finale in München. Voor de 31-jarige Oost-Vlaming volstond een worp van 77m20. Herman was na afloop een beetje emotioneel. "Ik ga zondag heel erg genieten van de finale", liet hij noteren.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kijk er echt naar uit", zei Herman na afloop. "Ik heb vandaag alles gegeven wat ik al kon. Mijn laatste worp heb ik laten passeren, omdat ik al zeker was van de finale. Dat was natuurlijk mooi meegenomen."

Herman kan de extra rust goed gebruiken. Hij sukkelt al een tijdje met zijn rug. "Ik blijf er last van hebben, maar het lukt mij wel om de pijn te verbijten", legde hij uit. "Dit EK is een kans die ik niet kon laten liggen. Het is spijtig dat ik geen honderd procent ben, maar ik ga er het beste van maken zondag. Het wordt genieten in dit prachtige Olympiastadion. Ik hoop in de finale 80 meter te werpen en dan zien we wel waar ik uitkom."

Zijn persoonlijk record staat op 80m48. "Ik dacht vandaag bij mijn eerste worp dat ik niet ver er vandaan zat", gaf hij nog aan. "Ik had er al mijn kracht ingestoken, maar de punt van de speer ging naar beneden. Zo verloor ik een aantal meters."

Voor Herman heeft zijn finaleplaats nog een extra speciale betekenis. 68 jaar geleden, in 1954, haalde zijn grootvader Frans Herman de finale van de 5.000 meter op het EK in Bern. Hij werd er toen zesde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top