Club Brugge heeft Vertonghen op het oog, Inter-belofte tekent bij Chelsea

Sport | De zomermaanden staan synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de huidige transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft de 18-jarige Joel Ordonez, die twee weken geleden voor 3,90 miljoen euro werd gecontracteerd voor de U23's, in de A-ploeg opgenomen. Hij speelde amper acht competitiematchen in de Ecuadoraanse competitie bij zijn voormalige club Independiente.

Datzelfde Club zou zich ook buigen over het lot van Jan Vertonghen. De verdediger is zijn basisplaats bij Benfica kwijtgeraakt en met het WK voor de boeg wil de Rode Duivel net zoveel mogelijk speelminuten sprokkelen. Enkele clubs uit de Premier League zijn in de running om hem in te lijven, net als de Belgische landskampioen.

Volgens Het Laatste Nieuws probeert Cercle Brugge Yann Gboho aan te trekken, een linkspoot die het laatste jaar van zijn contract ingaat bij Rennes, waar hij op een zijspoor beland is.

Drukke tijden in Manchester

De naam Cesare Casadei doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, tenzij je fan bent van Inter of het Italiaanse voetbal. De 19-jarige middenvelder, die zijn profdebuut nog moet maken, heeft een zesjarig contract getekend bij Chelsea. Met de deal is 15 miljoen euro gemoeid. Een gok op de toekomst van The Blues.

Datzelfde Chelsea zou zijn aanval willen versterken met Aubameyang. De Gabonese aanvaller kwam afgelopen winter als vrije speler naar Barcelona en zou graag herenigd worden met Thomas Tuchel, die hij bij Dortmund leerde kennen. Hij zou ook gebrand zijn op meer speelminuten. Barça wil 30 miljoen euro, de twee clubs moeten rond de tafel zitten.

Het vertrek van Casemiro van Real Madrid naar Manchester United is een grote slag, maar ook een verrassing. Verwacht wordt dat de middenvelder voor 70 miljoen euro naar Engeland komt. Carlo Ancelotti, de coach van Real, steekt de op handen zijnde transfer niet onder stoelen of banken: "Ik heb vanochtend met hem gesproken. Hij wil een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans. Ik en de club begrijpen dat."

De Mancunians hebben bovendien nog Carrasco, Antony en Lozano in het vizier. Drukke tijden dus in Manchester, waar Cristiano Ronaldo nog steeds vertoeft.

De voormalige Genkse spelmaker Malinovskyi staat op de radar van Marseille. De 29-jarige Oekraïner heeft naam gemaakt sinds zijn komst naar Atalanta. Volgens de Italiaanse pers zijn de onderhandelingen tussen de twee clubs al begonnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top