Rovanperä: "Mijn nota's waren iets te optimistisch"

Sport | Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) crashte vrijdagochtend in de tweede klassementsrit van de Ypres Rally. Piloot en copiloot stellen het wel, de wagen is fel beschadigd. Later op de dag zal Toyota Team Gazoo de wagen grondig nakijken. Als de rolkooi niet geraakt is, kan Rovanperä zaterdag opnieuw van start gaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rovanperä begon sterk aan de Ypres Rally. Tijdens de shakedown bleef hij constant in de buurt van de tijden van Thierry Neuville. Vrijdagochtend won hij zelfs de openingsrit van de rally en pakte hij meteen de leiding. In de tweede rit van de dag ging hij in de fout. "In een opeenvolging van bochten ging het bij het uitkomen van de tweede bocht mis. Mijn nota's waren iets te optimistisch. Ik dook te vroeg in de bocht, waardoor ik bij het uitkomen niet meer op het rechte stuk geraakte en in de gracht terechtkwam."

De Toyota van Rovanperä ging vervolgens enkele keren over de kop om enkele tientallen meters verderop tot stilstand te komen. De wagen was zwaar beschadigd. "Eigenlijk valt dat nog wel mee", vertelde Rovanperä achteraf. "Het ziet er niet zo slecht uit. Later deze namiddag zal duidelijk worden of we morgen wel of niet van start kunnen gaan. Als de rolkooi niet geraakt is, kan het."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top