EF Education-EasyPost strikt Richard Carapaz

Wielersport | Renner Richard Carapaz (29) verlaat na drie jaar INEOS Grenadiers. De Ecuadoriaan gaat volgend jaar bij EF Education-EasyPost aan de slag. Dat heeft de wielerformatie vrijdag bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er zijn nog dingen die ik nog niet bereikt heb", vertelt de olympische kampioen in een persbericht van zijn toekomstige ploeg. "Ik wil proberen om nog een grote ronde te winnen. Het is altijd een levensdoel geweest om de Tour de France te winnen. Het is iets waar ik voor zal vechten. Ik weet dat het mogelijk is. Ik weet wat mijn potentieel is en wat ik kan doen, wat ik kan bereiken, en ik vecht voor deze droom."

Carapaz won de Giro in 2019, werd tweede in de Vuelta van 2020, derde in de Tour van 2021 en tweede in de jongste Giro. Nu mikt hij op de eindzege in de Ronde van Spanje, die vrijdag in Utrecht van start gaat.

Carapaz is altijd een van de favoriete renners van Jonathan Vaughters geweest. "En niet alleen omdat hij wint", verklaart de CEO. "Carapaz wint met intelligentie, timing, agressiviteit en lef. Hij won de Giro omdat hij heel slim was en op precies het juiste moment aanviel. Hij had ongelooflijk veel lef en was bereid om risico's te nemen, en het is hem gelukt. Dat waardeer ik. Op de Olympische Spelen, hetzelfde. Hij timede zijn aanval perfect om de gouden medaille te winnen. Richard past perfect bij de stijl van ons team, we hebben een leider nodig die wedstrijden kan winnen met een slimme tactiek en niet alleen op pure kracht."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top