Nieuwe Nederpopsensatie MEAU staat op Pukkelpop: “Nooit verwacht dat het zó hard zou gaan”

Pukkelpop | Eefje De Visser, Froukje, Bente, Maaike Ouboter, Merol, Maan, S10,…: de Lage Landen worden de jongste jaren overspoeld door een nieuwe golf Nederlandse singer-songwriters, die elk hun eigen successen oogsten. Nieuw in dat rijtje is MEAU, het soloproject van zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt. Amper twee jaar na haar debuutsingle concerteert ze op haar 21ste in de Marquee van Pukkelpop. Proximus Pickx sprak met deze ravissante popprinses.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoi Meau! Kijk je uit naar je optreden op Pukkelpop?

MEAU: “Ik ben licht zenuwachtig – iets meer dan voor andere festivals – maar het zijn gezonde zenuwen. Ik heb er vooral heel veel zin in. Dit jaar heb ik voor het eerst op een festivalpodium gestaan; mijn vuurdoop was op Paaspop in april. Toen had ik echt héél veel zenuwen, maar het was wel heel leuk.”

Je debuutsingle ‘Kalmte’ verscheen in 2020, amper twee jaar later geef je een concert op één van de grootste Belgische festivals. Je radiohit ‘Dat heb jij gedaan’ verscheen in september 2021 en schurkt intussen tegen de 55 miljoen streams aan op Spotify. Had je ooit verwacht dat het zó snel zou gaan?

“Ab-so-luut niet. Nooit. Ik had het zelfs in Nederland niet verwacht, laat staan in België. Echt heel vet.”

Op 9 september drop je een nieuwe single, ‘Blijven Rijden’. Kan je al verklappen waar die song over gaat?

“Het is een opgewekt, uptempo en ook dansbaar liedje over naar de mooie toekomst kijken, en niet achterom kijken naar problemen. Rijden gebruik ik als metafoor, omdat ik autorijden heel relaxed vind. Achter het stuur kan ik mijn gedachten op nul zetten.”

Zijn er bepaalde artiesten in de muziekwereld die je inspireren?

“Ik ben grote fan van Eefje De Visser. Door haar ben ik in het Nederlands beginnen schrijven. Een andere grote inspiratiebron is de Nederlandse band Racoon. Met hen heb ik trouwens een liedje opgenomen (‘Dans m'n ogen dicht’). Ik vind hen heel authentiek en simpel, maar steengoed.”


De Lage Landen worden de jongste jaren overspoeld door een nieuwe golf Nederlandse singer-songwriters. Hoe verklaar je het succes van al dat vrouwelijk indiepopgeweld uit Nederland?

“Het is volgens mij gewoon toeval dat er momenteel veel straffe Nederlandse singer-songwriters opstaan. Sowieso zijn Nederlandstalige teksten nu populair, wat al een deel van de verklaring is. Bovendien vormde ‘Nederlandstalig’ vroeger één genre op zich, terwijl het nu opgedeeld is in heel veel verschillende subgenres. Er is daardoor ook een veel groter aanbod."

In 2013 nam je deel aan de talentenjacht ‘Junior Songfestival’ op de Nederlandse omroep AVRO. Je strandde toen in de auditieronde. Heeft die ervaring je extra gemotiveerd om jezelf te bewijzen als zangeres?

“Nee, totaal niet. Die show was niet echt mijn ding. Het wel een leuke ervaring maar niet heel bijzonder. Ik heb er daarna niet veel meer aan gedacht. Ik was toen wel al druk bezig met muziek: ik zat al in de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Nadien heb ik me ingeschreven in de pop/rockopleiding aan de Herman Brood Academie. De afgelopen jaren ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het producen.”Beleef Pukkelpop live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. 
Je kan tussen 18 en 21 augustus alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Een livestream van Pukkelpop vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top