Pickx selecteert het beste van de komende week op jouw tv: van Bill Cosby tot Hercule Poirot

Films | De laatste week van de zomervakantie biedt weer heel wat entertainment op televisievlak. Proximus Pickx licht er voor jou alvast enkele niet te missen afspraken uit. Docu's over Bill Cosby, de Titanic of de bekendste leeuwentroep, een oer-Vlaamse sitcom en een klassieke detectivefilm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: We Need to Talk About Cosby

Vierdelige docureeks van W. Kamau Bell over de rise and fall van acteur en komiek Bill Cosby. Ooit een van de invloedrijkste en meest sympathieke Afro-Amerikanen in de showbusiness, nu een gevallen, zelfs verketterde held. Er wordt ingezoomd op zijn indrukwekkende traject, zijn geweldige gevoel voor humor en zijn tonnen charisma zoals hij veelvuldig tentoonspreidde in zijn eigen sitcom 'The Cosby Show', waarmee hij in de entertainmentsector zo belangrijk was voor de opgewaardeerde status van de zwarte bevolking in de VS. Maar ook de nadagen van zijn carrière worden uitvoerig belicht, waarin uitkwam dat hij jarenlang tal van vrouwen (seksueel) misbruikte. In deze eerste aflevering (de overige drie afleveringen worden in de loop van de week uitgezonden) gaan we terug naar de jaren 60, wanneer Cosby in de eerste plaats als stand-upcomedian furore maakt en zo stilaan macht verwerft in de showbizz. Macht die hij niet altijd op een juiste manier gebruikt, zo blijkt al snel…

Bekijk 'We need to talk about Crosby' op maandag 22 augustus vanaf 22u05 op NPO 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Maandag: Extra Time

Eerste aflevering van een nieuw seizoen van Vlaanderens bekendste voetbaltalkshow. Het eerste seizoen ook waarbij Aster Nzeyimana al van bij aanvang de honneurs zal waarnemen als gastheer. Vorige winter nam hij in het midden van het voetbalseizoen over van Frank Raes, die door de VRT gedwongen met pensioen werd gestuurd. Nzeyimana debuteerde met zijn gekende flair, al veranderde er niet veel aan de sfeer van het praatprogramma.

Dat belooft nu anders te worden, dixit de gastheer zelf. Hij zal meer zijn stempel drukken en afwijken van vaste formules. Filip Joos blijft wel de vaste sidekick (en soms bewuste stoorzender). We zijn benieuwd of dat een nieuw elan kan geven aan ‘Extra Time’, dat de voorbije jaren wat afgleed qua kijkcijfers, wellicht het gevolg van de toegenomen concurrentie door allerlei podcasts, denk maar aan MidMid, De Tribune, Sjotcast of Koelkast. Maar als je de analyses en verslagen van het voorbije voetbalweekend wil horen én zien, kan je nog steeds niet beter zitten dan bij deze klassieker in het genre.

Dinsdag: Battlecat

Pilootaflevering van een nieuwe realityreeks geregisseerd door Luk Wyns. De acteur/regisseur geraakte tijdens de opnames van de film ‘Zillion’ toevallig aan de praat met figurante Cindy Dandois, een 37-jarige single mama en kleuterjuf. Al blijkt de Antwerpse blondine na haar "brave" uren op de school een heel ander leven te leiden: ze is model op het adult platform OnlyFans en slaat tegenstanders tot moes als MMA-vechtster. Een intrigerend, complex profiel dat Wyns dan ook gretig aangrijpt voor deze zesdelige tv-reeks. “Cindy is niet iemand die keuzes maakt in het leven, ze doet gewoon álles wat ze wil doen”, aldus Wyns.

Bekijk ‘Battlecat' op dinsdag 23 augustus om 22u40 op VTM 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Lion: the Rise and Fall of the Marsh Pride

Voor échte tijgers en leeuwen kan je op dinsdagavond dan weer terecht op de Britse zender BBC 2. Dat lanceert een nieuwe natuurdocu waarbij de meest gefilmde en gefotografeerde leeuwentroep op aarde intensiever dan ooit gevolgd wordt: the Marsh Pride. Een roedel van wilde Afrikaanse leeuwen die al bijna 40 jaar lang gedocumenteerd wordt door de gereputeerde biologen en natuurfilmers van de BBC. ‘The Lion King’, maar dan in het echt. Helaas ook met een niet zo positieve verhaallijn, want door de steeds nadrukkelijkere intrusie van de mens in de biotoop van de leeuwen, is de The Marsh Pride in zijn bestaan bedreigd. Zoals we dat van de Britse openbare omroep gewend zijn zullen we ook nu weer fantastische natuurbeelden voorgeschoteld krijgen, met wetenschappelijk verantwoorde inzichten in het dierenrijk.

Bekijk ‘Lion: the Rise and Fall of the Marsh Pride' op dinsdag 23 augustus vanaf 22u op BBC 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Brussels By Night

Debuutfilm van journalist/auteur/regisseur Marc Didden uit 1983. Een tegendraadse, mysterieuze en authentieke stadsfilm, net als Brussel zelf dus, de stad die Didden als geen ander kent. Het verhaal op zich is niet zo bijzonder: een zelfdestructieve en depressieve man (gespeeld door een intrigerende François Beukelaers) doolt rond in het nachtelijke decor van onze hoofdstad, op zoek naar verwante zielen of net om zijn zorgen weg te drinken. Het is vooral de sfeer die de film zo bijzonder maakt. Rebels, donker, nihilistisch, een tikje nonchalant, het was helemaal anders dan de Belgische cinemawereld tot dan toe gewend was. De soundtrack van Raymond van het Groenewoud werd bijna even legendarisch als de film zelf. “Brussels by Night, allemaal lichtjes…”

Bekijk ‘Brussels By Night' op woensdag 24 augustus om 20u35 op VTM Gold, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Back to the Titanic

Een 15-koppig team van experten duikt voor het eerst in vijftien jaar naar de donkere diepten van de oceaan (3500 meter diep om precies te zijn) om er met hoogtechnologische filmapparatuur de overblijfselen van de gezonken Titanic te onderzoeken. Met 4K-camera’s wordt het schip in al zijn facetten gefilmd. Enkele nieuwe inzichten in de structuur van het schip werpen ook nieuwe verhaallijnen op. Deze docu uit 2021 is voer voor iedereen die maar niet uitgepraat raakt over een van de grootste rampen uit de vorige eeuw, op 15 april 1912 kwamen daarbij 1522 passagiers van deze luxecruise om het leven.

Bekijk ‘Back to the Titanic' op woensdag 24 augustus vanaf 21u20 op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Murder on the Orient Express

Film uit 2017 van Kenneth Brannagh, een verfilming van de bekende thrillerroman van Agathie Christie. Met het personage Hercule Poirot als spil van deze klassieke whodunit. Brannagh zelf speelt ook die hoofdrol, met verder nog Johnny Depp, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer en Judi Dench in de indrukwekkende sterrencast. Het verhaal: tijdens een luxetrip met de befaamde Orient Express wordt een moord gepleegd. Poirot, de iconische detective met de magnifieke snor, gaat op zoek naar de dader, die zich in het twaalfkoppige gezelschap op de trein moet bevinden. Iedereen is verdacht.

Bekijk ‘Murder on the Orient Express’ op donderdag 25 augustus vanaf 20u35 op VTM 3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: FC De Kampioenen

Er is al veel gezegd en geschreven over het schrappen van enkele afleveringen van FC De Kampioenen, afleveringen die niet meer zouden passen in de huidige tijdsgeest. Die, kortom, niet woke zijn. Te weinig respectvol naar minderheden toe, of die vooroordelen rond zwarten, vrouwelijke patronen en genderthema’s benadrukken. Maar nog voor die woke-storm besliste de VRT al om seizoenen negen en tien niet meer te herhalen. Niet wegens te stereotiep of aanstootgevend, maar omwille van de tegenvallende kijkcijfers destijds.

Het personage Bernard Theofiel Waterslaeghers, kortweg BTW (gespeeld door Jakob Beks), bleek immers totaal niet populair als opvolger van DDT (gespeeld door Jacques Vermeire). Nu ontstond er ophef over het feit dat de openbare omroep die eerder verbannen afleveringen wél zal uitzenden. Het negende seizoen van deze oervader onder de Vlaamse sitcoms wordt vanaf donderdag opnieuw uitgezonden, met de introductie van de rosse chef-kok BTW dus. Die verschijnt ten tonele nadat DDT in de gevangenis belandt vanwege fraude.

Bekijk ‘FC De Kampioenen' op donderdag 25 augustus vanaf 20u05 op Een, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top