Belgian Tornados met vierde tijd naar EK-finale 4x400 m

Sport | De Belgian Tornados hebben zich vandaag met meer moeite dan voorzien geplaatst voor de finale van de 4x400 meter op het Europees kampioenschap atletiek in het Duitse München.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alexander Doom, Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor en Dylan Borlée liepen in de eerste van twee reeksen een tijd van 3:01.81, waarmee ze pas vierde werden op een honderdste van Duitsland. Halverwege lagen de Belgen pas op de zesde plaats. In de tweede reeks werd echter trager gelopen. De Tornados, die dit weekend op een nieuwe Europese titel mikken na EK-goud in 2016 en 2018, werden opgevist met de beste verliezende tijd.

De eerste drie van elke reeks en de twee snelste verliezende tijden stoten door naar de finale van zaterdag (21u15).

In de halve finales van de individuele 400 meter liep vaste slotloper Kevin Borlée een hamstringblessure op. Of hij de finale van de 4x400 m haalt, is nog onduidelijk. "Het wordt nipt", zei coach Jacques Borlée gisteren. Vanavond loopt Julien Watrin de finale van de 400 meter horden.

De Belgian Tornados hebben een toptijd op de afstand van 2:57.88, die Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kévin Borlée vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio klokten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top