Geen Coca-Cola of Ice Tea meer voor de spelers van PSG

Ligue 1 |

Dat het Paris Saint-Germain en de nieuwe sportief directeur Luis Campos menens is met de metamorfose van sterrenensemble naar efficiënte winnaarsploeg bewijst de aanwerving van een voedingsspecialist. Een goeie zaak, al verbaast het vooral dat zo iemand voordien nog niet aan boord was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

PSG startte verschroeiend aan het nieuwe seizoen. Twee competitiewedstrijden ver in de Ligue 1 staat het met zes op zes aan de leiding en scoorde het al tien keer. Zou het aan de fitheid van de spelers liggen? Luis Campos, deze zomer ingehaald als de nieuwe sportief directeur van de Parijse club, stelde niet alleen een nieuwe coach aan (Christophe Galtier), maar voegde ook een voedingsspecialist toe aan de A-kern. Geen frisdranken of ongezond eten meer voor de vedetten van PSG.

Vreemd genoeg houdt dat in dat we nu weten dat er tot voor kort dus wél Cola en Ice Tea toegestaan was bij de maaltijden op de club. Namelijk bij het ontbijt en bij het diner. Ongelooflijk eigenlijk op dat niveau. Sinds juli werd die aberratie weggewerkt. De specialist die Campos nu aanwierf is een voormalige Spaanse profvoetballer die zich tot voedingsdeskundige omschoolde.

Contract met Coca-Cola

Waarom tot nog toe wel frisdrank toegestaan was voor de spelers, valt deels te verklaren door de sponsorcontracten die de club afsloot. Het Amerikaanse Coca-Cola is immers al 22 jaar een trouwe sponsor van PSG. Dat contract werd recents zelfs nog verlengd tot 2024. Kortom, een algemeen verbod op frisdrankconsumptie zal er niet komen, maar op de club mogen de spelers alvast geen Cola meer drinken tijdens de maaltijden.

Zo stelt Luis Campos sinds zijn aanstelling enkele maanden geleden meteen orde op zaken in de kleedkamers van Paris Saint-Germain. Niet met de grote bezem, maar met kleine aanpassingen in de omkadering. Daar horen niet enkel toevoegingen bij, want de Portugese sportieve baas vindt ook dat er te veel personen rond de A-kern zwermen die daar niet hoeven bij te zijn.

Met zijn doortastend beleid symboliseert Luis Campos ‘het nieuwe PSG’. Geen vedettegedrag meer, maar een cultuur van professionaliteit en hyperefficiëntie. Volgens Campos begint dat bij de omkadering en het beleid, de spelers volgen daarin dan automatisch. Op die manier hopen de Parijzenaars hun dominantie in de Ligue 1 eindelijk ook om te zetten in betere resultaten op Europees vlak. Veel zal afhangen van de ego’s van sterspelers als Neymar en Mbappé, als zij zich kunnen bedwingen, is er wellicht veel mogelijk.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top