Pukkelpop kent rustige en droge openingsavond

Festivals | Pukkelpop heeft donderdagavond voorlopig ruim 35.000 bezoekers ontvangen op de festivalweide in Kiewit. Het Limburgse festival kan terugblikken op een rustige, droge openingsavond.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eerste Pukkelpoppers betraden de festivalweide al omstreeks 17.00 uur. Lander & Adriaan openden de Dance Hall, Gijs Cox dan weer de Boiler Room. Het was echter Willy Organ XL die de show stal in de Club. Met een extravagant en soms politiek beladen optreden maakte hij een onvergetelijk debuut in Kiewit.

Later zorgde Froukje voor een Nederlandse exclave op Belgisch grondgebied, maar ook het thuispubliek kon de aanstekelijke muziek van de Nederlandse smaken, die tijdens de lockdown haar doorbraak kende. Daarna zorgde Stikstof voor een sterke set in de Dance Hall.

Verder staan donderdagavond nog de Heideroosjes op de affiche, terwijl de dansliefhebbers zich paraat houden voor onder meer Used en Omdat Het Kan Soundsystem feat. Average Rob. The Boilerboys sluiten de openingsavond traditioneel af.

Het festival was donderdag enkel toegankelijk voor festivalgangers met een vrijdag- of combiticket. Zaterdag staat dicht bij uitverkoop, zo meldt de Pukkelpop-organisatie. Op de overige dagen zijn nog iets meer tickets beschikbaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top