België trekt streep onder voorbereiding met nederlaag tegen Frankrijk

Basketbal | België heeft donderdag in Montpellier een streep getrokken onder zijn voorbereiding voor de WK-kwalificaties en het EK met een 90-71 nederlaag tegen Frankrijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

Retin Obasohan kroonde zich tot beste schutter bij de Red Lions met 14 punten, terwijl Jonathan Tabu (13) en Alex Libert (11) ook goed bij schot waren. Aan Franse zijde lieten Thomas Heurtel en NBA-speler Rudy Gobert zich opmerken met respectievelijk 13 en 12 eenheden.

Het was alweer de vijfde opeenvolgende nederlaag na eerdere verloren duels tegen Bosnië (74-68), Estland (79-66), Duitsland (83-87) en Finland (80-71). Daarvoor werd wel getriomfeerd tegen Finland met 71-75.

De Belgische nationale basketbalmannen bereiden zich voor op de kwalificaties van het WK 2023, met duels tegen Groot-Brittannië op 25 augustus en Griekenland op 28 augustus. Het EK schiet op 1 september in het Georgische Tbilisi uit de startblokken.

Op dat EK is België met Spanje, Montenegro, Georgië, Turkije en Bulgarije in groep A opgedeeld. Ze openen meteen tegen gastland Georgië op 1 september om 19u.

De eerste vier van de poule stoten door naar de eindfase van het toernooi in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top