Carole Bam is ambitieus met Cheetahs: "Medaille is geen droom, maar doel"

Sport | De Belgian Cheetahs lopen vrijdag de reeksen van de 4x400 meter op het EK atletiek in München. Bondscoach Carole Bam mikt hoog. "Een medaille is geen droom, maar een doel."

Door Belga

Deel dit nieuws

Bam kwam nog even terug op de individuele finaleplaats van haar poulain Cynthia Bolingo. Die noemde haar eigen comeback na een zware knieblessure een mirakel. "Ze heeft daar helemaal gelijk in, want ze is pas op 20 juni beginnen trainen en is naar het EK vertrokken met amper twee wedstrijden in de benen", vertelt Bam. "Na haar finale zijn we elkaar in de armen gevallen en hebben we samen gehuild."

De kans dat Bolingo vrijdag in actie komt, is klein. "Als we willen meespelen in de finale, hebben we een frisse Cynthia nodig", weet Bam. "Daarom denk ik dat ik haar niet zal opstellen in de reeksen, maar anderzijds moeten we natuurlijk zorgen dat we wel in de finale geraken. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik een dag voor de wedstrijd nog geen idee had wie ik zou opstellen, maar nu is dat wel het geval. Het is ook afwachten hoe Hanne Claes en Imke Vervaet van hun individuele wedstrijden herstellen."

Na de vierde plaats op het EK in Berlijn in 2018, mikken de Belgian Cheetahs in München op het podium. "Het is geen droom, daarvoor is het te bereikbaar. Het is een doel", zegt Bam klaar en duidelijk. "Op papier zijn we vierde na Polen, Nederland en Groot-Brittannië, maar het is niet onmogelijk. Dan denk ik wel dat we een Belgisch record nodig hebben. Gelukkig beschik ik hier over de sterkste ploeg die ik ooit gehad heb."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top