Alaphilippe rijdt in ploegentijdrit van de Vuelta achter aerodynamische Evenepoel als "vliegenvanger"

Wielersport | Julian Alaphilippe krijgt de ondankbare taak vrijdag om plaats te nemen achter Remco Evenepoel in de ploegentijdrit, maar denkt al verder vooruit in deze Vuelta. "Ik ben bijzonder gemotiveerd om het goed te doen en wil mijn steentje bijdragen", aldus de Fransman.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met de ploegentijdrit, een discipline waar Quick Step-Alpha Vinyl in het verleden altijd in uitblonk, trekt de Vuelta zich morgen op gang. Wereldkampioen Alaphilippe neemt daarin de positie na Remco Evenepoel op zich, geen gemakkelijke opdracht, want Evenepoel zelf neemt met z'n aerodynamische houding zelf weinig wind, maar zet de persoon achter hem wel in de wind. "Bid voor mij", grapte de Fransman. "Ik zal veel vliegen vangen op het venstertje van mijn tijdrithelm (hij vertaalde in het Engels naar muggen maar doelde op vliegen, red.)."

Zelf wordt de Fransman al een heel seizoen door pech geteisterd met valpartijen, ziekte en corona. "Het is inderdaad nog niet gemakkelijk geweest", gaf hij toe. "Maar je mag de moed nooit verliezen. Het is niet simpel om zo te moeten koersen, want je wil die regenboogtrui eer aandoen, maar ik heb gewoon al veel pech gekend. Ik hoop dat deze Vuelta het tij keert, dat ik kan finishen zonder valpartijen of andere problemen en dat we met de ploeg enkele successen kunnen behalen. Ik ben alleszins bijzonder gemotiveerd om het goed te doen en wil mijn steentje bijdragen."

"Wat ik vind van de kritiek van Patrick Lefevere? Die is me nog niet ter ore gekomen", antwoordde hij op de vraag van een journalist. "Ik weet niet wat hij gezegd heeft, maar er is altijd druk voor een renner zoals ik. Er wordt altijd veel verwacht en ik ben niet anders gewoon. Ik blijf hard trainen en hoop in deze Vuelta wel eens het geluk aan mijn zijde te hebben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top