Van Avermaet stuit op snelle Ulissi in derde rit Tour du Limousin

Wielersport | Diego Ulissi (UAE Emirates) heeft de derde etappe in de Ronde van de Limousin gewonnen. De Italiaan haalde het na 181,7km tussen Donzenac en Malemort in een kleine kopgroep voor Greg Van Avermaet. Alex Aranburu finishte als derde en blijft leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

Romain Cardis, Clément Carisey, Alexis Gougeard en onze landgenoot Dimitri Claeys tekenden present in de vroege vlucht en reden een voorsprong van zo'n 3 minuten bij elkaar. In het peloton controleerde Movistar, samen met Groupama-FDJ dat een putsch uithaalde op zo'n 100 km van het einde. Kevin Geniets, Attila Valter en Valentin Madouas konden daardoor de oversteek naar de vluchters maken. 

Uiteindelijk bleven alleen Claeys, Madouas en Geniets over in de geaccidenteerde finale, maar intussen zaten ook de favorieten niet stil. Julien Simon plaatste een versnelling op 40 km, Aranburu moest daarop naar de tweede in de stand en het viel even stil, maar niet lang. 

Het regende daarop aanvallen, van Guillaume Martin en Greg Van Avermaet onder meer en een elitegroepje van tien scheidde zich af, met de olympische kampioen ook. Rui Costa viel op 2 km van het einde weg nadat hij de verkeerde weg nam.

De negen zouden sprinten om de zege, daarin toonde Ulissi zijn snelle benen, goed voor z'n tweede zege van het seizoen na winst in de GP Industria in maart van dit jaar. Aranburu blijft leider, maar ziet Ulissi naderen op acht seconden, Van Avermaet is derde op 12 tellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top