Kooij snelt naar tweede ritzege in Ronde van Denemarken

Wielersport | Olav Kooij heeft opnieuw zijn snelle benen getoond in de Ronde van Denemarken. De Nederlander van Jumbo-Visma toonde zich na 239,3 km in Herning sneller in de sprint dan zijn ploegmaat Christophe Laporte en de Deen Magnus Cort. Magnus Sheffield behoudt zijn leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de etappe, de langste in deze Ronde van Denemarken, lagen ook nog 9 gravelstroken, goed voor 18,1 km onverhard plezier. Twaalf dapperen kozen voor een vroege vlucht, onder hen geen Belgen, maar het peloton gunde hen nooit veel voorsprong.

Ineos Grenadiers bepaalde het tempo onderweg, de grindstroken zorgden voor enkele valpartijen en lichte chaos, grote averij liep niemand evenwel op en de favorieten hielden zich stil.

Soren Kragh Andersen probeerde het op de laatste grindstrook, maar veel leverde dat niet op, net zo min als een aanval van Stybar en Cerny. Waarna op 2 km van het einde de vluchters werden gegrepen en een sprint volgde.

Christophe Laporte trok de spurt aan voor Olav Kooij die met met veel gemak won, voor zijn lead-out die daardoor opschuift naar de tweede plaats in het klassement, in dezelfde tijd als leider Sheffield. Met Jasper Stuyven (vijfde), Jasper Philipsen (zesde) en Timothy Dupont (zevende) eindigden nog drie Belgen in de top tien van de daguitslag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top