Hermien Peters en Lize Broekx na lottrekking naar halve finales K2 500 meter

Sport | Hermien Peters en Lize Broeckx zijn in München tweede geëindigd in hun reeks van de K2 500 meter op het EK kajak sprint. Zo plaatsten ze zich voor de halve finales.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Limburgse duo eindigde tweede in de reeks, na de Duitsers Paulina Paszek en Jule Hake maar in dezelfde tijd. De Belgen, die twee weken geleden nog brons pakten op het WK in het Canadese Halifax, klokten net als Duitsland af op 1:44.968. Het verschil met concurrent Duitsland was te klein voor een fotofinish en dus liet de jury het lot beslissen, in de vorm van een toss, gewonnen door Duitsland. Zweden eindigde derde. 

Alleen de eerste plek was goed voor een rechtstreeks ticket voor de A-finale. De nummers twee tot en met zeven gaan naar de halve finales, het achtste duo is uitgeschakeld.

België staat morgen om 11.40 uur in de halve finales, slechts tweeënhalf uur na de reeksen van de K4 500 meter (om 9.15 uur), met de Belgen Camille Dewaele en Amber Van Broekhoven.

Eerder op de dag verzekerde Artuur Peters, de broer van Hermien, zich van een rechtstreeks ticket voor de A-finale van de K1 1.000 meter. De 25-jarige won de derde en laatse reeks in 3:35.55, voor de Brit Daniel Johson (3:37.30) en de Zweed Martin Nathell (3:37.73). Ook hier plaatste enkel de winnaar zich rechtstreeks voor de finale. De Limburger zette de vierde tijd van de reeksen neer. 

Net als de Portugees Fernando Pimenta, die de eerste reeks won en de Hongaar Balint Kopasz, de beste in de tweede reeks, ontloopt Peters de halve finales. Hij treedt zaterdag aan in finale om 13.00 uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top