43 graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens sinds opening corridor

Nieuws | Sinds de opening van de corridor voor graanschepen in de Zwarte Zee zijn, volgens Turkse gegevens, al 43 schepen uitgevaren. Daarvan hebben er al 25 de Oekraïense wateren verlaten, terwijl er 18 nog op weg zijn naar een van de Oekraïense havens. Daarmee werd al meer dan 600.000 ton graan verscheept vanuit de Oekraïense havens.

Door Belga

Deel dit nieuws

Onder bemiddeling van de Verenigde Naties en Turkije werd eind juli een akkoord bereikt waardoor de export van graan uit Oekraïne, ondanks de Russische invasie, toch mogelijk werd. Geschat wordt dat meer dan 20 miljoen ton graan opgeslagen ligt.

Antonio Guterres, secretaris-generaal van de VN, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Oekraïense president Volodimir Zelenski houden donderdagmiddag overleg in de West-Oekraïense stad Lviv. Verwacht wordt dat de graanovereenkomst ook besproken zal worden.

Het Turkse staatspersbureau Anadolu meldt donderdag kort na 14 uur dat het onderhoud tussen Zelenski en Erdogan begonnen is. Later op de dag staat nog een trilaterale gepland, waarbij dus ook Guterres zal aanschuiven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top