Nkansa en Vervaet naar halve finales 200m

Sport | Delphine Nkansa en Imke Vervaet hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finales van de 200m bij de vrouwen op de Europese atletiekkampioenschappen in het Duitse München.

Door Belga

Deel dit nieuws

De twintigjarige Nkansa moest in de eerste reeks aan de bak en finishte daarin in 23.08 knap op de tweede plaats, waardoor ze meteen zeker was van een stek in de halve finales. Daarvoor plaatsten de top vier en de beste vier verliezende tijden zich. 

Eerder overleefde Nkansa in de 100 meter ook al de kwalificaties, om vervolgens in de halve finales op de elfde plaats te eindigen. Daarmee deed ze beter dan Rani Rosius, vorig jaar Europees vicekampioene bij de U23, die negentiende werd.

Vervaet wou niet onderdoen en in de derde in laatste reeks finishte ze in een persoonlijk record van 23.05 op de tweede plaats, goed voor de vierde tijd in totaal. Nkansa volgt op de vijfde plaats.

De halve finales staan morgenavond reeds op het programma. De Britse Jodie Williams start daarin met de snelste tijd achter haar naam (22.92).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top