VCT: ScreaM en Nivera mogen naar Istanbul voor VALORANT Champions

Esports | België zal dan toch vertegenwoordigd worden tijdens VALORANT Champions-toernooi in Turkije! Team Liquid, met de broers Adil "ScreaM" Benrlitom en Nabil "Nivera" Benrlitom, heeft de Europese Last Chance Qualifiers gewonnen en pakte zo het allerlaatste ticket voor het competitieve hoogtepunt van de FPS in 2022.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Team Liquid heeft het dan toch voor elkaar gekregen! Na een aantal teleurstellende prestaties tijdens dit seizoen van de VALORANT Champions Tour, zijn de Belgen Adil “ScreaM” Benrlitom en Nabil “Nivera” Benrlitom er eindelijk in geslaagd een ticket te pakken voor het main event van de FPS in 2022, dankzij hun eindoverwinning in de Last Chance Qualifier EU.

Die eindzege was helemaal niet vanzelfsprekend. Na relatief eenvoudige kwart- en halve finales in de upper bracket, mochten de broers Benrlitom aan de upper bracket final beginnen tegen M3 Champions. Het Russische roster bleek de betere, en plaatste zich voor de grote finale na een nipte 2-1 overwinning die beslist werd in overtime.

Zo zakte Team Liquid naar de lower bracket final. Daar lieten de Belgen hun fenomenale mentale weerkracht zien tegen G2 Esports. G2 won op Bind met 13-10 en kwam zo op één map van de finale. Maar dankzij een geweldige comeback op Icebox (13-10) en Haven (13-8) kon de Nederlandse organisatie alsnog het laken naar zich toetrekken.

Team Liquid kreeg dus een herkansing tegen M3 aangeboden, ditmaal in een Bo5-wedstrijd. Ook in de finale kwam Liquid traag op gang: de eerste map eindigde op 13-10 in het voordeel van de Russen. Daarna schoten de Belgen wakker. ScreaM vernietigde de tegenstanders op de drie volgende maps, en werd terecht tot MVP van de finale gekroond.

De finale eindigde op 3-1 in het voordeel van onze landgenoten, die zo het allerlaatste ticket voor VALORANT Champions bemachtigden. De conclusie van VCT 2022 gaat op 31 augustus van start in de Turkse grootstad Istanbul. Doen ScreaM en Nivera dit jaar beter doen dan hun halve finaleplaats in 2021?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top