"LeBron James met nieuwe contract recordverdiener in NBA"

Basketbal | De Amerikaanse basketbalspeler LeBron James is op weg om de best betaalde professional in de geschiedenis van de NBA te worden. Gisteren bevestigde zijn zaakwaarnemer Rich Paul aan ESPN een nieuwe deal met de ploeg van James, de LA Lakers. De club zelfs bevestigde het nieuws vooralsnog niet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het nieuwe contract levert James zo'n 97,1 miljoen dollar (95,5 miljoen euro) op over twee jaar. Dit seizoen zal hij naar verwachting 46,7 miljoen dollar (45,9 miljoen euro) verdienen.

De 37-jarige James verlengt zijn verblijf in Californië zo tot het einde van het seizoen 2024-2025. Wel heeft hij de optie om in 2024 zijn contract een seizoen eerder te beëindigen. Zijn vorige contract liep eind volgend seizoen af.

James wordt dankzij zijn nieuwe contract de best betaalde speler in de geschiedenis van de NBA, als hij nog drie seizoenen speelt. Dan zal hij in totaal 532 miljoen dollar (523 miljoen euro) verdiend hebben.

De 2,06 meter lange point forward speelt al sinds 2018 bij de Lakers en won er het kampioenschap in 2020. De laatste maanden had James te kampen met blessures. De Lakers, 17-voudig kampioen, misten zonder hem de play-offs. Als 'King James' volgend seizoen gespaard kan blijven van blessures, kan hij Kareem Abdul-Jabbar (38.387 punten) voorbijsteken als topschutter aller tijden in de NBA. James zit aan 37.062 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top