Wisselvallig weekend met zachte zomertemperaturen

Nieuws | Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar deze namiddag af. In de meeste streken blijft het droog, maar een geïsoleerd buitje is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 22 en 26 graden, zo meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

Door Belga

Deel dit nieuws

Komende nacht klaart het eerst tijdelijk op, vooraleer de bewolking opnieuw toeneemt vanaf het westen op het einde van de nacht. In het oosten van het land kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden in de overige streken.

Morgenochtend bereikt een regenzone de kuststreek en trekt nadien van west naar oost over ons land. In de namiddag volgen in sommige streken buien, eventueel met onweer. Aan het einde van de namiddag wordt het droger en ontstaan er opnieuw opklaringen vanaf het westen. We halen maxima van 21 tot 23 in de Ardennen en 23 tot 25 graden elders.

Zaterdag start de dag zonnig maar later neemt de bewolking toe, al blijft het aan zee veelal zonnig. Het wordt zowat 24 graden in het centrum van het land en 21 graden aan zee en in de Hoge Venen.

Zondag trekt een zwakke storing door met soms wat lichte regen of een bui. In de loop van de namiddag breekt de bewolking open en wordt het droog. Het wordt ongeveer 23 graden in het centrum.

Ook op maandag trekt een regenzone tijdelijk door het land van west naar oost. In het uiterste oosten blijft het waarschijnlijk tot de latere namiddag droog en zijn er daar nog wat opklaringen. Tegen de avond wordt het in het westen alweer droog en verschijnen er soms brede opklaringen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top