Julien Watrin met Belgisch record naar finale 400m horden

Sport | Julien Watrin heeft zich met een verbetering van zijn eigen Belgisch record geplaatst voor de finale van de 400 meter horden bij de mannen op de Europese atletiekkampioenschappen in het Duitse München.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met 48.81 eindigde onze landgenoot in de tweede halve finale op de derde plaats, waardoor hij nog tot na de derde en laatste halve finale moest wachten om te zien of hij er in de finale nog bij zou zijn, aangezien enkel de top twee zich rechtstreekse plaatste.

Hij kreeg uiteindelijk de snelste verliezende tijd en de derde tijd in totaal achter zijn naam, hetgeen vertrouwen geeft voor de finale. Enkel de schier onklopbare Noorse sensatie Karsten Warholm (48.38) en de Fransman Ludvy Vaillant (48.52) waren in München sneller.

Eerder dit seizoen had hij het Belgisch record al naar 48.90 gebracht en liet hij op het WK in het Amerikaanse Eugene uitstekende prestaties zien. In het Olympiastadion van München droomt hij van het podium.

Dries Van Nieuwenhove eindigde in de eerste halve finale in een tijd van 51.14 op de achtste en laatste plaats en werd zo uitgeschakeld. In de reeksen had hij 50.85 op de tabellen gezet, ruim een seconde boven zijn persoonlijk record. Met de halve eindstrijd in München behaalde hij ruimschoots zijn doelstelling.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top