Aanmeldcentrum Klein Kasteeltje vandaag gesloten wegens veiligheidsredenen

Nieuws | De poorten van het aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel zijn vandaag toe gebleven voor nieuwe verzoekers om internationale bescherming. Fedasil geeft mee dat deze beslissing genomen werd om de veiligheid te garanderen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Deze ochtend was er plots verwarring toen de nadarhekken aan de achterkant van het gebouw, plots naar de voorkant waren verplaatst. De Brusselse politie had ze verplaatst, na klachten van buurtbewoners over overlast. Daardoor stonden de vele tientallen asielzoekers die elke dag aan het aanmeldcentrum staan te wachten plots bijna op straat op de drukke kleine Brusselse Ring. De politie moest een rijstrook afzetten.

Het Klein Kasteeltje heeft twee toegangspoorten. Eentje aan de achterkant van het gebouw, waar het aanmeldcentrum zich bevindt, en eentje aan de voorkant van het gebouw aan het kanaal, die bestemd is voor personeel en verzoekers die in het centrum verblijven. 

"Om de interne werking van het Klein Kasteeltje en de veiligheid van zowel medewerkers als verzoekers te kunnen garanderen, is het essentieel om deze twee 'flows' van elkaar gescheiden te houden. Dat was deze ochtend jammer genoeg niet meer mogelijk, en daarom heeft Fedasil noodgedwongen beslist om geen nieuwkomers toe te laten tot het gebouw", klinkt het bij Fedasil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top