Anderlecht binnenkort met supertrio Silva-Esposito-Zirkzee in de Jupiler Pro League?

Jupiler Pro League |

In het Astridpark dromen ze al luidop van een offensieve drietand Silva-Esposito-Zirkzee. Zirkzee? Jawel, de Nederlandse spits die vorig seizoen de paars-witte harten veroverde met zijn 18 goals en 13 assists, staat opnieuw in de belangstelling van Anderlecht. En die zou eerstdaags wel eens concreet kunnen worden…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eigenlijk is de interesse in Joshua Zirkzee nooit verdwenen. De Brusselaars wilden hun 21-jarige huurling na vorig seizoen graag behouden, maar de vraagprijs van Bayern München voor een definitieve aanwerving lag te hoog -boven de 10 miljoen euro.

Bovendien wilde Zirkzee zelf zijn kans wagen bij Bayern, waar hij al enkele jaren in de wachtkamer zat maar nu met een opgewaardeerd statuut kon terugkeren… én zonder de concurrentie met Lewandowski te moeten aangaan deze keer. De voorbereiding toonde echter dat Bayerncoach Julian Nagelsmann niet echt rekening houdt met Zirkzee als kandidaat in zijn rotatie in de voorlinie.

Veel geïnteresseerden, maar voordeel voor Anderlecht

Reden waarom er nu weer het een en ander beweegt rond het Nederlandse talent. Onder andere PSV, Ajax, Borussia Mönchengladbach, Bologna, Fulham, Southampton en Bournemouth zouden interesse tonen om de technisch begaafde aanvaller te transfereren. Maar ook een Belgische club: Anderlecht. Volgens de Duitse krant Bild zou paars-wit zelfs al een bod gedaan hebben bij Bayern.

In Anderlecht ontkennen ze dat, maar er wordt niet verhuld dat ze het dossier-Zirkzee van nabij opvolgen. Voorlopig ligt de vraagprijs nog steeds te hoog (minimum 15 miljoen euro), maar hoe dichter de transferdeadline nadert hoe meer er onderhandeld kan worden over een lagere transferprijs. Zeker omdat Zirkzee nog maar één jaar onder contract ligt in München.

Bijkomend voordeel voor Anderlecht is dat ze een goede band onderhouden met Zirkzee en zijn entourage, en vice versa. Zirkzee weet waar hij terecht komt en heeft er nog een goeie relatie met heel wat spelers in de kleedkamer. Anderlecht heeft door de recente verkoop van Sergio Gomez (verkocht voor 15 miljoen euro) ook weer wat meer financiële slagkracht om toe te slaan op de transfermarkt. En dus gaan al heel wat supporters luidop dromen…

Drie is te veel?

Rest de vraag of het voor Anderlecht wel opportuun is om een profiel als Zirkzee te halen, nu ze al twee spitsen in huis hebben die eigenlijk basismateriaal zijn: Fabio Silva en Sebastiano Esposito. Eerstgenoemde groeide in amper enkele weken tijd uit tot de nieuwe chouchou van het Astridpark. Een complete spits, met goeie voeten en een goeie mentaliteit. Even technisch onderlegd als Zirkzee maar met meer werkethiek.

Esposito heeft meer tijd nodig om zich te manifesteren, maar beschikt zeker over de kwaliteiten om hoger te mikken dan de Jupiler Pro League. Alleen: beide spelers zijn gehuurd. Voor Silva staat het zelfs nu al bijna vast dat het bij dat ene jaartje in Brussel zal blijven -de club heeft ook geen aankoopoptie. Dan is Zirkzee een uitstekende opportuniteit om een topspits op de lange termijn vast te leggen. Iemand van wie je bovendien mag vermoeden dat hij meer zal opbrengen dan hij kostte. Maakt Peter Verbeke, sportief directeur van Anderlecht, komende week zijn move?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top