Doden door Russische aanvallen op Charkiv

Nieuws | Bij Russische aanvallen op de Oost-Oekraïense stad Charkiv zijn volgens de regionale gouverneur veel burgerdoden en gewonden gevallen. Gisteravond kwamen al zeven mensen om bij een aanval, vandaag vroeg in de ochtend kwamen daar nog twee mensen bij door nieuwe raketbeschietingen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De gouverneur meldt dat bij beide aanvallen raketten op woonblokken zijn beland. Meerdere gebouwen zouden zijn vernietigd en er is brand uitgebroken. Meer dan dertig mensen raakten gewond, onder wie drie kinderen. Volgens de gouverneur is er tegelijkertijd een aanval geweest bij de stad Krasnograd, zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Charkiv. Ook daarbij zouden twee doden zijn gevallen.

Het Russische staatspersbureau Ria Novosti meldt dat het Russische leger met een precisieaanval in Charkiv negentig buitenlandse huurlingen heeft gedood. Het zou om een tijdelijke uitvalsbasis gaan voor de troepen. Volgens Rusland zijn ook tachtig Oekraïners om het leven gekomen bij de aanval. De beweringen zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top