Elise Mertens voelt "niveau beter worden" in Cincinnati

Sport | "Ik voelde me echt goed op het court, ik voel dat mijn niveau weer in stijgende lijn is", verklaarde Elise Mertens (WTA-33), nadat ze zich woensdag met een 7-6 (7/3), 6-3 zege tegen voormalig nummer een van de wereld Karolina Pliskova (WTA-17) voor de achtste finales geplaatst had in Cincinnati (2.527.250 dollar).

Door Belga

Deel dit nieuws

"Gisteren speelde ik ook al een erg goede wedstrijd en vandaag zat ik meteen in de match. Ik wist dat ik goed moest serveren en retourneren, want ik stond tegenover een erg sterke tegenstandster. Ik probeerde zo veel mogelijk ballen terug te brengen en de foutenlast tot een minimum te beperken. De eerste set winnen was belangrijk. Daarna zag ze zich verplicht risico's te nemen en dat speelde in mijn voordeel."

De Française Caroline Garcia (WTA-35) is de volgende tegenstandster op het hardcourt in Ohio. "Dat is ook een speelster die de bal hard slaat. Tactisch zal ik het dus op dezelfde manier moeten aanpakken. Hopelijk blijf ik goed serveren, dat scheelt een stuk. Momenteel gaat het goed en uiteraard wil ik op deze weg doorgaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top