Cynthia Bolingo blij met zevende plaats: "Dit is zo goed als een mirakel"

Sport | Cynthia Bolingo eindigde woensdag als zevende in de finale van de 400 meter op het EK atletiek in München. Daar was ze meer dan tevreden mee. "Dit is zo goed als een mirakel", klonk het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op een medaille maakte ze geen aanspraak, en toch was Bolingo gelukkig na haar wedstrijd. "Ik ben heel tevreden", zei ze. "Twee dagen na elkaar onder de 51 seconden duiken, daar mag ik superblij mee zijn. Het niveau op de 400 meter ligt enorm hoog dit jaar. Het is gek dat ik met deze tijd bijna laatste ben, maar ik mag ook gewoon trots zijn dat ik erbij was in deze sterke finale."

Dat ze nog niet haar allerbeste niveau haalt, kon Bolingo goed plaatsen. "Met mijn nationale record had ik op het podium gestaan, maar het ene jaar is het andere niet", luidde het. "Gezien mijn parcours van dit jaar is het ongelofelijk dat ik überhaupt in de finale sta en onder de 51 seconden loop. Het geeft ook goesting om met de Belgian Cheetahs nog beter te doen dan de vierde plaats van in Berlijn. Maar eerst heb ik toch even rust nodig. Of ik in de 4x400 meter één of twee keer in actie kom, weet ik nog niet. Dat moet je aan de coach (Carole Bam) vragen."

Na een zware knieblessure in februari knokte Bolingo zich in onwaarschijnlijk tempo een weg terug naar de top. "Twee maanden geleden had ik dit nooit geloofd. Toen liep ik nog maar net. Dit is zo goed als een mirakel, maar Carole heeft er wel altijd in geloofd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top